Diferența dintre berea nefiltrată și berea filtrată

Când vine vorba de bere românii sunt mari consumatori, însă nu consumă orice bere, în general cea mai cosumată bere este cea filtrată. Însă în ultima perioadă și berea nefiltrată este din ce în ce mai consumată. din punctul meu de vedere berea nefiltrată este mult mai sănătoasă deoarece contine mulți mai mulți nutrienți decât cea filtrată.

 

Sursa foto: artizanbeer.ro

Prin filtrare berea își pierde anumite proprietăți printre care vitamine care se găsesc în drojdie sau în malțul de orz. Berea nefiltrată are o culoare mai închisă,mai tulbure de asemnea are și o spumă mai fină deoarece conține mai puțin dioxid de carbon. Per ansamblu chiar dacă berea nefiltrată nu prea a prins la români este o bere sănătoasă și aromată care nu trebuie trecută cu vederea atunci când vrei să bei o bere de calitate superioară cu arome intense.

Eu consum ori de câte ori am ocazia bere nefiltrată indiferent dăcă este sau nu artizanală, printre cele mai cosumate beri nefiltrate se numără : Paulanner Weissbier și Paulanner Hefe,PRAGA nefiltrată,Weihenstephaner Vitus,Hoegaarden White, Paulanner Dunkel si Holsten Weizen. Cam cele enumerate sunt preferatele mele, evident gama este mult mai largă dar acestea sunt cele mai ușor de găsit în magazine.

Voi când vine vorba de bere ce preferințe aveți? Dacă sunteți consumatori de bere nefiltrată ce alte mărci consumați?

 

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x