Diagnoze auto și consultații medicale online

Fraților, a înnebunit lumea pe bune…anul trecut auzisem o știre cum că medicii intenționează să ofere oamenilor consultații online mai exact proiectul se numește telemdicina. Eu nu o să dau nume în acest articol nici de firme, nici de persoane și nici de platforme pentru că nu se pot promova astfel de mizerii. Mă gândesc că pe lângă cititorii blogului mai ajung și alții care caută așa ceva pe Google și vor ajunge la acest articol.

Am văzut că deja au apărut câteva platforme pentru consultații medicale online, însă ce mă sperie este că sunt mai multi medici acolo decât are România. Plus de asta nu văd cum un medic printr-un apel video poate să ofere astfel de servicii care la rândul lor costă destul de mult din câte am văzut…hai să fim serioși…cum fac ăștia îți i-au tensiunea online?… îți fac ecograf online?

Chiar am intrat de curiozitate pe câteva platforme de genul ăsta și nu am putut decât să mă amuz. Unele pentru programare cereau sume de 500 lei , pe altă platformă întrebare costa 60 de lei , iar alții sunt și mai șmecheri l, te programează, intri în legătură cu medicul și la sfârșit îți face nota de plată…mai fain așa. Totuși nimeni nu poate pune un diagnostic interacționând cu pacientul prin intermediul unei camere web.

Acum mai nou au apărut și mecanicii auto să facă diagnoze online. Medicii sunt mai evoluați, ăștia au platforme complexe, în schimb mecanicii au conturi pe Patreon sau OnlyFans…am trăit să o văd și p-asta…mecanici pe OnlyFans. Evident aceste diagnoze nu sunt oferite gratuit nici de către ei și la fel nu văd cum cineva prin intermediul unui apel video îi poate spune cuiva ce probleme are mașina fără un tester, fără o expertiză amănunțită, fără să vadă mașina fizic. Și uite așa oamenii ajung să schimbe piese care nu trebuie schimbate, ajung să piardă bani…etc. Sunt convins că în viitorul apropiat vor apărea platforme și pentru diagnoze auto online.

Problema este că sunt și foarte mulți care pun botul la așa ceva. În spatele acestor servicii sunt cu totul alte interese, în special banii…nu vă imaginați că au apărut ca să vă ajute.

Acum să vedem care este diferența dintre cititorii blogului și publicul care ajunge din căutările pe Google…că poate se trezește vreunul să comenteze…”da ce noi ăștia care căutăm pe Google suntem proști și cititorii nu?”… răspunsul este categoric nu ! …. Diferența este că cititorii intră frecvent ca să citească articolele pe care le public, pe când cei care ajungeți la acest articol în urma căutărilor pe Google sunteți strict interesați de acest conținut. Adică dacă căutați „diagnoză auto online” sau „consultații medicale online” și ajungeți aici, nu este ca si cum vreți să îmi citiți mie articolele…ajungeți aici pentru că sunteți interesați de astfel de conținut sau doriți mai multe informații și păreri legate de aceste servicii.

Personal eu nu aș apela la astfel de servicii nici dacă ar fi oferite gratuit, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Dacă aveți probleme de mecanică, mergeți cu mașina la un mecanic sau la un service auto, iar dacă aveți probleme medicale mergeți la medicul de familie, la spital…unde vreți voi, dar nu în online.

Știu că suntem în era tehnologiei, însă mecanica și medicina nu se pot face online.

În schimb vă puteți spune punctul de vedere legat de astfel de servicii oferite online, dacă ați avut experiențe, dacă v-au fost utile, dacă v-ați luat țeapă…s.a.m.d.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x