Dezumidificator pentru mașină

Că tot am discutat zile astea despre subiecte legate de mașini, mai vreau sa discut despre un subiect și anume umiditatea din mașină. Aceasta duce la aburirea parbrizului și a geamurilor pe interior, la apariția mucegaiului și evident dă naștere la mirosuri neplăcute dacă nu este rezolvată cauza apariției. Pe lângă ce am spus mai sus, iarna umiditatea le dă și mai multe bătăi de cap șoferilor deoarece parbrizul și geamurile îngheață pe interior.

Umiditate poate apărea din cauza filtrului de habitaclu care nu este schimbat la timp, se recomandă schimbarea lui anual, din cauza canalelor de drenaj înfundate de cele mai multe ori de frunze toamna. De asemenea umiditatea poate apărea și din cauza covorașelor introduse umede sau a altor obiecte dar și din cauza problemelor de etanșare.

Pentru a reduce umiditate pe lângă schimbarea filtrului de habitaclu și desfundarea canalelor de drenaj, trebuie să aerisiți mașina, utilizarea în funcție de anotimp a aerului condiționat sau căldurii reduce umiditate din mașină.

Pe piață există și produse care reduc umiditatea însă nu toate sunt și utile. Eu am încercat tot felul de astfel de produse însă cele care își fac treaba și dau rezultate sunt săculeții cu granulele care absorb umezeala. Sunt produse care se utilizează o singură dată, dar sunt unele care se pot reutiliza dacă sunt uscate.

Eu folosesc săculeți pe care îi cumpăr din Auchan, costă undeva la 15 lei însă nu sunt reutilizabil. Produsele care absorb umiditatea reutilizabile sunt puțin mai scumpe undeva la 50-60 de lei însă se pot reutiliza doar de câteva ori. De obicei umiditatea creste în anotimpul ploios și iarna. Eu cumpăr un astfel de săculeț pe care îl țin aproape 1 an…când se întărește sau se topesc granulele îl înlocuiesc.

Acum nu pot să vă spun ce perioada de viață are, pentru că diferă în funcție de mediu și de mulți alți factori, însă cert este că își face treaba.

Voi la ce metode apelați ca să reduceți umiditatea din mașini?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x