Detectorul de gaz metan cu electrovalvă

De curând am montat două detectoare de gaz metan și două electrovalve ca să nu oprească gazul pe toată instalația. Am montat unul în bucătărie și unul unde am centrala. Dacă detectează în bucătărie scurgeri de gaz oprește doar acolo, astfel centrala are în continuare gaz. În schimb dacă detectează la centrală oprește pe toată instalația. Practic este un sistem de siguranță care din câte am înțeles este obligatoriu de câțiva ani.

Sunt unele detectoare de gaz care au rol doar de alarmare în cazul scurgerilor de gaz, însă mi se par inutile atât timp cât gazul nu este oprit. Nici astea cu electrovalva nu sunt prea strălucite pentru că trebuie rearmate manual și sunt foarte sensibile.

Chiar noaptea trecută s-a întâmplat ca ambele detectoare să oprească gazul din senin, nu știu la ce oră pentru că nu am auzit nimic sunând. Dimineața când m-am trezit erau 18 grade în casă, clar era oprit gazul de ceva timp. Acest lucru se întâmplă deoarece aceste detectoare sunt foarte sensibile însă este destul de neplăcut să oprească gazul mai ales în anotimpul rece. De asemenea detectoarele de gaz au senzor pentru cutremur care la fel opresc gazul când simt vibrații. Probabil din acest motiv s-au oprit amândouă la mine, poate a fost un cutremur mai mic și au simțit vibrațiile.

Cică acum este obligatoriu și contorul de gaz să fie montat la poartă la case, ca să fie ușor de citit pentru angajați. Proiectul de mutare cu tot cu montaj m-a costat 4000 de lei. Dacă nu poate fi citit, taie gazul chiar dacă citirea este dată în fiecare lună. Și chestia asta nu este din auzite, am primit notificare de la furnizorul de gaz pe tema asta. Aveam contorul de gaz în curte și nu putea fi citit prea ușor de către angajați, plus de asta nu era cineva acasă tot timpul și nici furnizorul nu are un program stabilit pentru citirea lor. Așa că oarecum am fost obligat să mut contorul de gaz și să pun detectoare.

Voi aveți montate astfel de dispozitive de siguranță la instalația de gaz? Dacă da, se întâmplă să vă oprească uneori gazul?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x