Despre proteine

Astăzi o să vorbesc puțin despre proteine, acestea sunt de fapt molecule de dimensiuni mari pe care le conțin mușchii,oasele și multe alte părți ale corpului, proteinele sunt vitale pentru organism, fără ele nu există viață. Proteinele sunt extrase de organism din alimente, unele cu conținut mai mare altele mai mic, dar eu nu despre aceste proteine vreau sa vorbesc, ci despre cele artificiale care sunt administrate de către cei care frecventează sălile de fitness.

Sursa foto: nestle.ro

De câțiva ani este la modă ca tinerii să frecventeze sălile de fitness din dorința de a arăta bine, evident orice își dorește să arate bine insa problema apare în momentul când cel în cauză se hotărăște să aleagă calea cea mai simplă spre succes făceam referire la asta și în articolul despre diete .

Tinerii apelează la așa numitele proteine care se găsesc fie pe internet fie în magazine specializate în vânzarea acestor tip de produse și sunt multe,extrem de multe. Toate aceste substanțe promit un corp de invidiat în scurt timp, doar că prea puțini citesc despre ele și mai ales ce urmări au asupra organismului. Tot ce înseamnă proteine sau alte substanțe anabolizante obținute pe alte căi decât naturale sunt de fapt otrăvuri pentru organism. Întradevăr aceste substanțe ajută corpul sa se dezvolte, mai ales masa musculară la care visează mulți fără prea mare efort și în timp foarte scurt, adică substanțe dezvoltă corpul în câteva luni spre deosebire de calea naturală când procesul ar dura chiar și 2-3 ani de antrenamente că să avem aceleași rezultate in oglindă.

Majoritatea nu știu că un aport prea mare de proteine sunt nocive pentru organism și dau naștere unor boli incurabile, chiar pot provoca decesul, toți consumă fără să știe ce sunt de fapt prafurile și pun pariu că nimeni nu citește compoziția care este scrisă minuscul pe ambalaj, special să fie greu de citit și oricum daca reușești să citești nu înțelegi prea mare lucru. În schimb ambalajele sunt tixite de vitaminele pe care le conțin substanțele doar că să ne facă să le cumpărăm.

În realitate sunt otrăvuri pentru organism care consumate pe termen lung te pot curăța de pe fața pământului, pe lângă că afectează grav organele mai conțin și substanțe ascunse care provoacă dependență exact ca nicotina. Cu cat sunt consumate mai des cu atât dorința este și mai mare și așa ajungi sa fi dependent fără să îți dai seama.

În continuare o să vă prezint câteva alimente care pot înlocui cu brio prafurile, așadar alimentele care sunt bogate in proteine sunt: carnea, pestele, ouăle, laptele și produsele lactate, legumele, fructele lemnoase, cerealele integrale și soia. Toate cele enumerate conțin doze de proteine și carbohidrați care sunt mult mai sănătoase decât așa zisele proteine sintetice.

Foarte important este să nu consumați cantități mari de proteine daca nu aveți activitate fizică intensă deoarece cum spuneam mai sus, excesul poate provoca afecțiuni grave și incurabile. Alegeți o alimentație echilibrată bazata pe proteine,fibre și carbohidrați din surse naturale și nu vă lăsați păcăliți de produse care nu știe exact ce fac și ce efecte au pe termen lung.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x