Despre platforma flip.ro

Sincer m-am săturat să văd zilnic reclame la platforma asta, care din punctul meu de vedere nu ar trebui să existe. Cu toate că unii o văd interesantă și utilă, eu nu știu ce se vrea să fie site-ul ăsta mai exact. O alternativă la Olx, dar care îți evaluează telefonul la un preț evident mai mic decât dacă l-ai vinde de unul singur pe alte platforme? Ei se laudă că cică vor să revoluționez modul de vânzare și cumpărare al telefoanelor mobile. Ideea de afacere este bună însă nu în România…că românul e tot român, prima dată se gândește cum să fure.

Am văzut că băieții sunt deștepți, acceptă doar anumite modele de telefoane, cele care se caută cel mai mult, ca să scape cât mai repede de ele. Însă pe mine mă amuză chestionarele pe care trebuie să le parcurgi pentru a obține o evaluare. Pe lângă asta la fel de amuzantă este și secțiunea pentru cumpărători…cum te pun ei să bifezi acolo dacă vrei telefon ca nou, plus 50 de lei, dacă vrei să aibă baterie nouă, plus 120 lei sau mai mult depinde de model…și uite așa le iau banii la fraierii care încă mai înghit gogoși de genul ăsta.

Dar ce să mă mai mire că ăștia prostesc oamenii pe față doar cu niște opțiuni bifate, când alții îi prostesc cu colete fantomă de 69,99 lei care sunt achitate, fără să fie comandate. Am observat că nu e nu e nici o afacere nici să vinzi nici să cumperi de la ei. Dacă vrei să vinzi primești o evaluare jalnică a produsului, iar dacă vrei să cumperi au prețuri mult mai mari decât oriunde altundeva. Chestia e că dacă cumperi de la ei cică primești un produs verificat, fără defecte…asta e pentru ăștia care cred că tot ce zboară se mănâncă.

Am tot văzut că oamenii se plâng că primesc telefoane defecte sau nu au caracteristicile pentru care au optat și pentru care au și plătit. Și nici nu e de mirare atât timp cât cu telefoane se pot da țepe frumoase. Eu în urma recenziilor citite și a interacțiunilor cu site-ul nu aș cumpăra vreodată de la ei, mi se pare că prea prostesc oamenii pe față atât pe vânzători cât și pe cumpărători. De asemenea nici nu aș vinde vreodată prin ei, până acum nu am avut bătăi de cap când am vândut telefoanele vechi pe Olx, deci nu văd la ce mi-ar fi utilă această platformă.

Oricum flip.ro nu supraviețuiește din vânzările de telefoane, ci din prosteala pe care le-o bagă pe gât utilizatorilor. Cele mai populare telefoane cu care se ocupă ei sunt cele de la Apple, pentru că cu ele este cel mai ușor de păcălit utilizatorii mai ales pe partea de viață a bateriei și a condiției estetice. Având în vedere că telefoanele celor de la Apple sunt mai delicate pe partea de baterii, cumpărătorii evident că vor opta pentru baterie nouă, pentru că cu un iPhone care are viața bateriei 88% nu prea ai ce să faci deoarece se descarcă foarte rapid. Asta vă spun din propria experiență, am fost și eu utilizator de iPhone până acum vreo doi ani și tocmai din acest motiv am renunțat la ei.

În altă ordine de idei dacă eu aș vrea să vând un telefon prin ei și ajung să trimit telefonul, ei îmi vor face oferta finală în urma verificărilor, altfel nu văd cum ar putea evalua ceva doar din poze. Însă eu dacă refuz oferta, ei îmi vor trimite telefonul înapoi gratuit, cel puțin așa zic ei. Problema este că eu nu am nici o garanție că ei nu au înlocuit componentele originale ale telefonului cu altele aftermarket. Și nu știu de ce am impresia că chiar așa se întâmplă în majoritatea cazurilor, până la urmă oamenii nu prea au cum să verifice lucrul acesta, plus de asta trăim în România, țara tuturor posibilităților.

Am văzut că și Adrian Bolocan a avut ceva neplăceri de Black Friday cu ăștia de la flip.ro nici nu se putea altfel, era prea frumos ca să fie adevărat.

Voi ce părere aveți despre flip.ro ? Merită să vinzi sau să cumperi prin ei ? Pentru mine este o platformă inutilă care a căpătat popularitatea de pe urma reclamelor în care apar fel, de fel de „vedete” ca să pară totul cât mai credibil… însă se vede de la o poștă că e prosteală pe față.

Și mai am o întrebare care mă frământă…de unde au ăștia de la flip.ro baterii noi și originale pentru iPhone, în condițiile în care Apple nu comercializează piese de schimb pentru device-urile lor ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x