Despre justițiarul de Berceni

Probabil îl știți și voi din online pe acest tânăr care încearcă să prindă potențiali prădători sexuali. Nu pot să zic că asta este un lucru rău deoarece România are ceva probleme la capitolul asta cu racolări de minori, violuri etc. Doar că aceste acțiuni nu sunt legale, ce face băiatul ăsta împreună cu prietenii lui sunt ilegale, ba chiar pot atrage după sine ani grei de pușcărie sau plătirea unor daune colosale, deoarece privarea de libertate, publicarea de materiale fără acordul persoanei respective sunt infracțiuni…mai ales că are clipuri unde nu este aplicată cenzura…ideea lui este bună însă trebuie abordată altfel, adică modul de acționare.

În realitate aceasta nu demonstrează absolut nimic, atât timp cât își crează conturi false pe rețele de socializare și conversează cu diferiți indivizi, apoi le întinde o capcană filmând totul. Toate aceste acțiuni nu își au rostul, mai ales că încurajează oamenii să își facă dreptate singuri ceea ce este extrem de grav. Evident el este un creator de conținut care câștigă bani de pe urma vizualizărilor practic asta e scopul principal al acțiunilor lui, însă oamenii, copii care se uită sunt tentați să acționeze și ei la fel .

Chiar dacă o persoană majoră vorbește cu altă persoană care nu a împlinit vârsta de 18 ani nu este considerată o infracțiune, de asemenea nici dacă își dă întâlnire cu aceasta, atât timp cât alte fapte nu sunt săvârșite. În cazul de față oamenii care vorbesc cu aceste conturi fictive nu comit nici o infracțiune, de asemenea nici dacă conturile ar fi fost reale, atât timp cât nu s-au consumat fapte.

O persoană poate fi pusă sub acuzare doar în urma unui flagrant și aceasta făcut de instituția competentă. Nu vreau să se înțeleagă greșit ca și cum eu aș ține partea acestor indivizi periculoși însă nimeni nu este mai presus de lege… unde-i lege nu-i tocmeală.

Nu ne putem apuca fiecare să ne facem dreptate singuri chiar dacă știm că persoanele respective au comis sau urmează să comită o infracțiune, tot ce putem face este să anunțăm organele competente și mai departe să se pună în mișcare mecanismul legal pentru prinderea acestor persoane.

În altă ordine de idei, chiar dacă sunt situații reale, precum cele prezentate de acest tânăr, vinovate sunt și victimele în cea mai mare parte, deoarece acceptă să trimită fotografii indecente sau să se întâlnească cu persoane necunoscute. Asta ține foarte mult de educația primită de la părinții care din păcate în România lipește cu desăvârșire. De exemplu fetele de 14-17 ani în realitate nu trebuie să de-a curs conversațiilor cu străini și chiar dacă dau curs, să știe când să se oprească…să facă diferența dintre bine și rău…mai ales când intențiile sunt precizate de la bun început.

În ziua de astăzi prea puțini adolescenți, primesc o educație corespunzătoare din partea părinților, degeaba se dă vina pe sistemul de învățământ, profesorii nu pot face minuni, mai ales când adolescenții din ziua de astăzi au cu totul alte preocupări decât școala.

Chiar dacă intențiile sunt bune, materiale video nu fac decât să îi facă pe acești prădători sa fie mult mai vigilenți și să acționeze cu totul diferit. În concluzie cel mai bine este când știm că cineva comite sau urmează să comită anumite infracțiuni să anunțăm poliția. De aceeași părere cu mine sunt și polițiștii dar și avocații, probabil susținătorii acestuia habar nu au ce înseamnă comiterea unei infracțiuni și cum se procedează în astfel de cazuri. Nu vă faceți dreptate singuri, excepția este doar în cazul în care sunteți martori la comiterea unei infracțiuni, de exemplu dacă auziți pe cineva care strigă după ajutor și observați că persoana respectivă este în pericol atunci puteți să interveniți și să imobilizați atacatorul până la sosirea poliției.

În rest nu vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala deoarece puteți ajunge foarte ușor în postura de acuzat, în cazul unui eventual proces și cu siguranță asta atrage și alte lucruri neplăcute cum spuneam și mai sus plata unor daune chiar și pedepse cu închisoarea. Degeaba susținătorii acestuia tânăr încearcă să denigreze poliția, cum că aceștia nu fac nimic în aceste cazuri, însă polița acționează doar în urma unor plângeri și evident cu mandat.

Știu că intențiile acestui tânăr sunt bune și încearcă să atragă atenția asupra acestui subiect destul de sensibil, însă atât timp cât nu face nimic legal și legal nici nu se va putea face asta niciodată conform legislației, acțiunile lui nu pot fi luate în considerare. De asemenea nici presupușii prădători nu sunt speriați, din contră ei vor acționa în continuare, dar în alte moduri.

Îmi place ideea lui, însă nu îmi place felul cum abordează situațiile. Pentru mine justițiarul de Berceni momentan este doar un personaj aflat în goana după popularitate si bani, care probabil va dispărea curând din meniul online…totul are un început și un sfârșit. Evident acest articol nu este un atac la persoană, este părerea mea și a multor alte persoane, inclusiv avocați și oameni ai legii.

3 2 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x