Este la modă în era tehnologiei să divulgam datele personale pe diferite platforme online, tot mai mulți își divulga aceste date fără să se gândească la consecințe, mai ales copii au tendința să își facă publice aceste informații, ceea ce este foarte periculos deoarece sunt multi infractori care se pot folosi de date în alte scopuri.
Dacă aceste date personale ajung pe mâna unor persoane rău intenționate acestea le pot folosi in scopuri malițioase cum ar fi furturi, hartuire, șantaj…etc.
Mai grav este dacă ne divulgăm în online date bancare, putem rămâne fără bani în câteva clipe, țin să precizez că în cazul în care are loc o fraudă bancară, băncile nu vă despăgubesc. Sunt foarte multe site-uri fantomă care va promit oferte de nerefuzat, dar în realitate sunt pagini de tip SCAM care fură datele utilizatorilor.
Chir și cei de la DNSC ( Direcția Națională de Securitate Cibernetică ) ne sfătuiesc să nu ne facem publice informațiile personale mai ales dacă nu știm unde ajung și cum sunt folosite.
În concluzie nu vă distribuiți datele personale sau datele bancare nicăieri deoarece acestea pot fi folosite în alte scopuri, de asemenea nu dezvăluiți informații despre viața personală persoanelor străine, deoarece internetul este foarte nesigur, plus că este foarte greu sa facem diferența între siteurile reale și cel fantomă. Într-un alt articol voi explica mai amănunțit cum puteți face aceste diferențe și de ce siteuri să vă feriți