Despre Cernobîl

Stiți cu toții despre accidentul nuclear de la Cernobîl care avut loc pe data de 26 aprilie 1986 și care a avut consecințe catasrofale, accidentul s-a produs la ora 1:23 noaptea când mai exact centrala nucleară a explodat. Explozia a fost urmată de contaminarea radioactivă a zonei, care și în zilele noastre este închisă deoare radiațiile sunt foarte mari și pun în pericol sănătatea. Accidentul de la Cernobîl a fost catalogat cel mai grav din istoria energie nucleare.

Am ales să scriu acest articol astăzi deoarece cel care a condus fabrica în momentul dezastrului a încetat din viață miercuri la vârsta de 84 de ani. Numele lui este Viktor Briuhanov și a fost responsabil inclusiv de construcția  centralei în anii 1970. În momentul accidentului avea funcția de director, la 2 ani după dezastru Viktor Briuhanov a fost codamnat la 10 ani de închisoare pentru nerespectarea regulilor de siguranță din cauza cărora a avut loc dezastrul. A ispășit doar jumatate de pedeapsă, însă nu a recunoscut nicodată amploarea dezastrului.

Pentru cei care doresc să afle exact cum s-au petrecut lucrurile în 1986 pe HBO GO exista un documentar care pe mine m-a impresionat profund și în acelasi timp am rămas înmărmurit de cele întâmplate. Documentarul scoate la iveală multe nereguli care s-au petrecut atunci, mai ales la nivel de guvernare, dar nu vreau să va spun mai multe vă las pe voi să urmăriți documentarul pe HBO GO

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x