Dependența de rețelele de socializare

După cum știți ieri seară în jurul orei 17, serviciile Meta au fost indisponibile. Eu am observat că nu a funcționat Facebook pentru că mă deconectase, însă am înțeles că și alte servicii au fost afectate precum Instagram, WhatsApp dar nu sunt sigur.

Când am văzut că m-a deconectat, am încercat să mă reconectez,  însă când am văzut că afișează eroare sau că nu recunoaște codurile de acces, am renunțat…era clar că este o problemă tehnică. Am observat că pe celelalte rețele de socializare oamenii au reacționat foarte repede de parcă s-ar fi oprit timpul în loc. Serviciile nu au fost disponibile cam o oră, deci nu cred că s-a întâmplat nimic dacă oamenii nu au butonat Facebook sau Instagram în tot acest timp. Cu toate astea au curs reclamațiile, oare sunt oameni care sunt atât de dependenți încât nu pot sta nici măcar o oră fără să acceseze aceste platforme?

Până la urmă cu ce te impactează pe tine ca utilizator dacă serviciile sunt indisponibile? Eu cred că cu absolut nimic. Cu toate astea nu înțeleg de ce oamenii sunt atât de panicați când astfel de servicii nu funcționează, în condițiile în care se afișează un mesaj informativ ca cel de sus.

Momentan nu se cunosc detalii legate de problema tehnică, totuși eu stau și mă întreb de unde atâta disperare din partea oamenilor? Tind să cred că oamenii devin tot mai dependenți de mediul virtual și uită să se bucure de viața reală care este atât de frumoasă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x