Dependența de cafea

Majoritatea dintre noi au obiceiul că dimineața să consume cafea, dar oare cafeaua ne face dependenți de ea ?…Oare este mit sau adevăr ?

Eu cred că este doar un mit și în realitate cafeaua nu dă dependență, de fapt totul este în mintea noastră. Este adevărat că dacă nu consumăm cafea unii dintre noi avem stări ciudate cum ar fi dureri de cap, stări de nervozitate sau somnolență dar asta doar dacă consumăm perioade foarte lungi cafea. Și eu mi-am făcut obiceiul să consum cafea in fiecare zi, iar dacă într-o zi nu beau simt că parcă lipsește ceva iar starea de spirit este cu totul alta.

Cafeaua consumată în cantități mari poate fi periculoasă pentru organism, practic organismul se intoxică cu cafeină și pot apărea stări de anxietate, insomnii iar pe termen lung poate crea chiar probleme la colon sau la stomac, mai ales dacă este consumată dimineața pe stomacul gol.

Dacă credeți totuși că sunteți dependenți de cafea sau mai exact acest obicei face parte din viața voastră și vreți să renunțați la el, fie reduceți cantitatea de cafea consumată, fie încercați cafeaua fără cofeină sau sunt multe alte produse care înlocuiesc cafeaua dar din propria experiență vă spun că nici un înlocuitor pentru cafea nu se compară la gust cu cafeaua originală.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x