Degivrant și lichid pentru parbriz

Dacă există un motiv pentru care urăsc iarna, este acela că trebuie să dezgheț mașina și să dau zăpada de pe ea și cred că și voi la fel. Așadar având în vedere că se apropie anotimpul rece am început deja să fac provizii de lichid de parbriz și degivrant, bine e mult spus provizii…îmi cumpăr să am acolo că nu cere de mâncare… oricum deja am inceput să foloseasc aceste produse, la Brașov deja temperaturile au scăzut sub 0 grade și de câteva zile, parbrizul îngheață.

Am încercat mai multe tipuri de astfel de produse și cu unele am avut și surprize neplăcute, cred că au pus cam multă apă…că îngheța fie lichidul de parbriz, fie degivrantul nu dezgheța parbrizul eficient. Erau produse dinastea , nici nu știu cum să le zic, fantomă sau mărcile proprii ale magazinelor, că na nu tot timpul găsești ce ai nevoie. Dar am zis că nu mai cumpăr în veci astfel de produse, pentru că sunt slabe calitativ chiar dacă pe ambalaje scrie că îngheață la -40 de grade, in realitate nu fac acest lucru. Cu degivrantul mai e cum, mai e că dacă nu dezgheață pierzi mai mult timp, problema e cu lichidul de parbriz sau antigelul… dacă astea doua îngheață și sparge conductele e cam nasol.

Dar nu toate produsele sunt slabe să ne înțelegem , spre exemplu eu nu am avut probleme iarna cu produsele de la Dr. Marcus asta la capitolul degivrant. Pot spune că acest produs este calitativ și eficient… acționează instant și nu ai surpriza să înghețe. La capitolul lichid de parbriz folosesc produsul celor de la ProX numit Xtreme Clean, este la 5 litri și îngheață la -40 de grade.

Au și cei de la ProX un degivrant bun, însă eu îl prefer pe ce de la Dr. Marcus, mi se pare că acționează mai rapid decât cel de la ProX. Dar mai am o metodă foarte simplă cu ajutorul căreia evit înghețarea parbrizului iarna, efectiv pun un parasolar de dimensiuni mari care acoperă inclusiv ștergătoarele. Așa evit și înghețarea și depunerea zăpezii, evident acest lucru e posibil mai mult daca locuiți la casă și puteți parca mașina în curte, altfel se găsește careva să vă fure sau vă rupă parasolarul, că na românul e tot român.

La capitolul anitgel e puțin mai complicat deoarece trebuie măsurată punctul de îngheț, acesta diferă de la firmă la firmă, concentrație și evident calitate. Măsurarea punctului de îngheț se face fie în service, fie puteți face singuri acasă cu ajutorul unor testere care se pot cumpăra de la magazinele de piese auto, din magazine de la raionale auto, dar și online.

Voi ce produse folosiți iarna?… Preferați produsele eficiente sau pe cele ieftine?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x