Defrișările ilegale din România

Știm cu toții despre tăierile ilegale din România care în ultimii 30 de ani au luat amploare. Chiar și așa nu observ că deranjează pe cineva aceste dezastre naturale, putem spune că sunt dezastre naturale aceste tăieri.

Plus că pe lângă aceste tăieri mai sunt și multinaționalele care prelucrează lemnul, sun convins că și acestea primesc material lemnos fără acte. Din păcate noi oamenii de rând nu prea avem acces la informații din această sferă.

Chiar și Uniunea Europeană ne cere să stopăm tăierile ilegale, dar este foarte complicat, având în vedere că autoritățile nu au fost în stare să aplice contravenții unde era cazul și nici să deruleze proiecte care sa stopeze acest dezastru .

Aceste tăieri ilegale au consecințe catastrofale pentru țara noastră, după cum se observă clima începe să se schimbe, avem fenomene climatice extreme. Secetă, furtuni extreme,alunecări de teren, inundații și au mai apărut tornadele în zonele de câmpie, toate acestea sunt rezultatul tăierilor masive și a poluării.

Dar pe cine sa intereseze daca banii vin, lemnul este foarte prețios, iar cei care își bagă nasul în treburile mafioților, riscă să își piardă viața. Nu puține au fost cazurile când reporterii și jurnaliștii au fost atacați la comanda de grupările mafiote.

Aceste grupări sunt greu de destructurat deoarece au oameni influenți prin guverne care trag sforile. Degeaba se fac reportaje peste reportaje, după ce pleacă cu camerele, tăierile continuă și nimeni nu se sesizează…de ce ?…pentru că sunt foarte multi bani la mijloc, iar mita este uriașă.

Atât de mare este mita încât oamenii legii închid ochii chiar dacă arborii sunt tăiați in ariile protejate. Dar ce să mai vorbim despre tăierile in ariile protejate atât timp cât mai nou se dau și avize de construcție în aceste zone.

Nu cred că se va schimba ceva prea curând, dar totul pe lumea asta are un preț, nimeni nu va rămâne nepedepsit, eu așa cred.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x