De ce trebuie să ținem cont când plecăm în concediu ?

Alegerea unui sejur nu este tocmai simplă,trebuie să ținem cont de multe aspecte ca totul sa decurgă bine, iar concediul să fie unul reușit din toate punctele de vedere. Eu cel puțin când planific un concediu țin cont de anumite aspecte pe care le voi împărtăși și cu voi.

În primul rand stabilesc bugetul, ăsta este cel mai important, in funcție de buget aleg locația/zona care și ea trebuie să îndeplinească anumite condiții,de exemplu să fie o locație liniștită, fără aglomerație unde mă pot relaxa… practic pentru relaxare mergem în concedii. Cazarea este importantă, chiar dacă mulți merg pe premiza că doar dormi, deci nu îți trebuie lux.

E adevărat nu trebuie cine știe ce lux însă, trebuie să avem condiții decente, curățenie, personal pregătit, mâncare de calitate, asta în cazul în care se optează pentru pachete cu mic dejun sau all inclusive. De asemenea eu personal și cred că și voi când mergeți în concediu cu mașina, aveți în vedere dacă are sau nu parcare locația. Deoarece nu toate zonele din stațiuni atât de la noi cât și în alte țări nu sunt tocmai sigure și un incident de genul îți strică vacanța.

Tot un alt aspect important legat de locație, în cazul în care optez să merg la mare este distanța până la plajă, evident cu cât cazarea este mai aproape, cu atât este mai scumpă. Dacă este departe de plajă, măcar să ofere transport, parcă nu ar vrea nimeni sa meargă vreo 2-3 km până la plajă pe jos, asta în condițiile în care de obicei se merge de două ori pe zi la bălăceală.

Toate astea de obicei le găsesc în recenziile oamenilor care au fost în acele locații sau în cazul în care am nedumeriri, sun sau trimit mail și cer mai multe detalii. În cazul în care nu merg la mare și aleg sa vizitez orașe îmi fac planul de acasă cu obiectivele turistice.

De asemenea când aleg să plec la mare în concediu nu aleg niciodată perioada din sezon deoarece este aglomerat iar prețurile explodează. În general aleg perioada de la începutul lunii iulie sau începutul lunii septembrie.

Dacă plec în concediu cu mașina, înainte îi fac o verificare generală în service ca să mă asigur că totul este în regulă…nu îi doresc nimănui să i se strice mașina în concediu… evident mașina se poate strica oricând chiar dacă este sau nu verificată… însă unele defecțiuni sunt vizibile înainte să cedeze de tot. De asemenea dacă ies cu mașina din țară mă asigur că îmi plătesc toate taxele înainte să plec la drum… știți voi taxe pentru poduri, viniete…etc…le plătesc înainte să nu cumva sa uit…în alte țări nu e ca în România să poți să plătești taxele până la ora 0:00…nu ai taxele plătite te premiază direct.

Cum spuneam mai sus recenziile oamenilor cântăresc foarte mult în alegerea locației cel puțin pentru mine, țin cont de ele și ocolesc locațiile cu recenzii negative. Cam de asta țin eu cont când plec în vacanță…voi de ce alte aspecte țineți cont?…țineți cont de părerile oamenilor ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x