De ce sunt capacele atașate la sticlele de plastic?

Dacă primul producător care a atașat capacele de pet-uri a fost Coca Cola, iată că și alți producători încep să adopte această tehnică și probabil în curând la toate sticlele de plastic vor fi atașate capacele…Dar care este explicația?

Sticlă Coca Cola
Sticlă apă minerală carbogazoasă Borsec

Cică au atașat capacele pentru o mai bună reciclare, evident directiva a venit din partea Uniunii Europene. Ei speră că prin această modificare vor recicla sticlele cu tot cu capace, iar cantitatea de deșeuri din plastic va scădea. Deși am văzut că majoritatea când deschid sticlele înlătură capacul. Ce e drept sunt și deranjante, mai ales dacă vrei să bei din sticlă.

Având în vedere că este o directivă venită din partea Uniunii Europene, probabil din 2024 vor fi obligați toți producătorii să adopte această tehnică…cel puțin eu așa am înțeles din ce am citit.

Mie îmi plac mai mult capacele detașabile, acest nou tip de capace atașate sunt destul de deranjante, plus că nu cred că așa se va reduce cantitatea de deșeuri. Pe lângă ăsta vor crește și prețurile la aceste produse deoarece, sunt necesare modificări ale liniilor de producție, costuri în plus de producție…s.a.m.d.

Voi ce părere aveți, se va reduce cantitatea de deșeuri prin adoptarea acestor măsuri? Vă place noul sistem al capacelor, sau le preferați pe cele detașabile ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x