De ce sughițăm ?

Cu toții ne confruntăm cu această problemă numită sughiț. În general apare exact când nu trebuie și uneori durează o perioadă de câteva minute. Dar toutuși de ce sughițăm?…Sughițul apare din cauza tulburări ale sitemului nervos, care trimite semnale eronate creierului, dar nu doar asta este cauza, mai putem sughița și dacă consumăm o cantitate mare de alimente sau băuturi, de asemenea mai putem sughița și în momentul când avem anumite stări emoționale sau suntem agitați.

Sughițul poate dura câteva minute cum spuneam și mai sus, dar poate dura chiar pana la 48 de ore în cazuri rare. Trebuie să consultați medicul dacă sughițul durează perioade lungi chiar peste 48 de ore, sau vă incomodează în viața de zi cu zi. Sughițul care durează peste 48 de ore poate semnala o leziune la nivelul sistemului nervos sau alte afecțiuni care necesită mai multe investigații.

Sunt și câteva remedii prin care putem scăpa de sughiț, eu folosesc două metode foarte simple, fie îmi țin respirația câteva secunde deoarece creșterea nivelului de dioxid de carbon ajută la eliminarea contracțiilor muschilui situat între plămâni si stomac, care practi este responsabil pentru producerea sughițului. O altă metodă prin care putem scăpa de sughiț este să bem apă, o să observați că după ce consumați o cantitate mică de apă, sughițul dispare, cel puțin la mine a funționat de fiecare dată ambele variante.

Cum spuneam și mai sus în cazul în care sughițul durează perioade îndelungate, nu ezitați să vă adresați medicului, acesta o să stabilească cauza exactă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x