De ce se oprește conexiunea la internet în timpul apelurilor ?

Sunt convins că mulți dintre voi v-ați lovit de această problemă și anume când efectuați un apel, sau sunteți apelați, datele mobile devin indisponibile pe timpul apelului. O să ziceți acum…ce îți trebuie date mobile când vorbești la telefon?… adevărat nu tot timpul le folosim… însă ce faci în momentul când efectuezi o plată și te sună cineva de exemplu?…sau ești într-o aplicație sau joc care se decontează de la internet?….nu prea este plăcut, ba chiar devine enervant.

Mulți cred că e din cauza telefonului sau că așa e normal la operatorul de telefonie respectiv… alții nici măcar nu dau importanță. Pot fi două situații care pot duce la deconectarea internetului în timpul apelului, fie nu este activată funcția VoLTE din telefon, fie nu este activată de către operator.

Eu am pățit chiar de curând când mi-am portat numerele la abonament Digi…de fiecare dată când sunam sau eram sunat mi se oprea complet conexiunea la internet chiar dacă aveam activată funcția VoLTE în telefon. Ce este VoLTE?…Voice Over LTE este o tehnologie care permite realizarea apelurilor voce mult mai clare și stabile în rețeaua 4G, de asemenea prin VoLTE sunt reduse și zgomotele din fundal… adevărat, diferența între apelurile normale și cele prin VoLTE este clar vizibilă.

Această funcție se poate activa manual din setările cartelei SIM, acum nu știu să vă spun exact pentru că în funcție de marca telefonului meniul diferă. Eu pe Xiaomi și pe Samsung găsesc această opțiune la Cartele SIM și rețele mobile/Setări card SIM. Pe dispozitivele Apple trebuie să mergeți la Configurări/Conexiune celulară/ Opțiuni date celulare/ Activați LTE.

Chiar dacă aveam această funcție activată în telefon rezultatul era același. Pe lângă că era foarte enervant, nu era normal să se deconecteze de la internet…adică clar undeva era o problemă. Am sunat la suport tehnic la Digi…acolo mi-au spus că funcția VoLTE nu este activată de către ei însă o vor activa în câteva minute și totul ar trebui să funcționeze normal. De asemenea m-au întrebat și modelele de telefoane ca să verifice compatibilitatea cu VoLTE. Într-adevăr după 5 minute funcția VoLTE era activată iar conexiunea la internet rămâne activă în timpul apelurilor. Trebuie precizat că majoritatea telefoanelor de ultimă generație sunt compatibile cu această funcție.

Dacă vă loviți și voi de această problemă verificați întâi în setările telefonului dacă aveți activă funcția VoLTE…dacă problema persistă după activarea funcției trebuie să sunați la operatorul de telefonie mobilă pentru remedierea situației.

4.6 5 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x