De ce ne curentăm ?

Cred că tuturor vi se întâmplă să vă „curentați” când atingeți diferite obiecte, suprafețe sau persoane. Este un sentiment destul de neplăcut mai ales dacă se întâmplă des. Eu de ceva timp mă curenteaz destul de des, chiar de câteva ori pe zi…și înainte mă „curentam”, dar parcă nu așa des ca acum.

Evident „curentat” este mult spus, în realitate este o un fenomen cunoscut sub numele de încărcare electrostatică. Acest fenomen ia naștere prin frecarea unor elemente metalice,prin frecare obiectele se încarcă electrostatic. Când două corpuri încărcate electrostatic se ating se produce o mică descărcare. Aceasta descărcare electrică stimulează terminațiile nervoase de la nivelul pielii si este percepută de creier ca o curentare. Corpul nostru se încarcă electrostatic prin frecarea de obiecte, haine, păr s.a.m.d.

De cele mai multe ori eu mă curentez când ating alte persoane sau când ating clanța unei uși sau la ușa de la mașină. De vină probabil este și îmbrăcămintea sintetică care produce energie statică.

Pe ici, pe colo văd tot felul de sfaturi despre cum să ne ferim de acest fenomen neplăcut…utilizând anumite soluții antistatice pentru suprafețe, evitarea frecării, sau prin evitarea articolelor de îmbrăcăminte sintetice. Totuși eu cred că nimeni nu are cum să evite „curentarea”…este practic imposibil de evitat…mai ales că se întâmplă când te aștepți mai puțin.

Vouă vi se întâmplă des să vă „curentați”?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x