De ce e bine să îți faci poze la rețetele medicale?

Zilele acestea m-am ales cu o infecție urinară, pur și simplu m-am trezit în timpul nopții cu arsuri, usturime…etc…toate astea brusc fără nici un fel de simptome înainte…am adormit pe la ora 23 și pe la ora 1 aveam simptomele și destul de severe. Eu am mai avut acum o lună ceva de genul când mă durea spatele, v-am povestit atunci că am ajuns la urgențe și probabil că are legătură cu ce s-a întâmplat acum.

Duplicatul cârdului de sănătate nu mi-a fost emis încă,  însă cei de la Casa de Asigurări de Sănătate mi-au eliberat o dovadă care ține locul cardului până la emiterea lui. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba mi s-a demagnetizat cardul de sănătate, nu mai poate fi citit…fără el nu poți beneficia de nici un serviciu prin CAS. Am făcut demersurile pentru eliberarea unui card nou dar se pare că durează ceva.

Acum să vă povestesc în continuare cum au decurs lucrurile. A doua zi am plecat mai repede de la muncă și m-am dus la medicul de familie, pentru că mă îngrijora,  plus că situația nu dădea semne că se îmbunătățește… și cu astea nu e de joacă. Medicul de familie m-a consultant și s-au luat în calcul două variante nisip/pietre la rinichi sau infecție urinară. Pentru că există antibiotice care au efect pentru o gamă largă de bacterii mi-a dat tratament timp de 7 zile cu un antibiotic, plus încă un medicament. De asemenea mi-a dat și trimitere ca să merg la un medic specialist pentru mai multe investigații dacă vreau.

Am cumpărat medicamentele pe la ora 16, însă am zis să aștept să treacă de ora 18 pentru că antibioticele trebuiau luate la un interval de 12 ore. Zic să nu mă trezesc la ora 4 timp de o săptămână…până la urmă ce se putea întâmpla dacă mai aștept 2 ore.

Și cum stăteam și asteptam când mai era puțin până la ora 18 au început frisoanele, temperatura trecuse de 37 de grade… simțeam cum îmi arde fața, ochii…s.a.m.d…totul la fel de brusc. După ce am luat medicamentele totul a revenit la normal cam în 40 de minute…ca și cum nimic nu se întâmplase….nu mai avea frisoane, temperatura corpului era 36,4…plus că nici celelalte simptome nu mai erau așa severe.

După a doua zi de tratament situația s-a îmbunătățit considerabil, simptomele s-au ameliorat. Înainte să merg la farmacie, am făcut poze la rețete, a doua zi am constatat că din celălalt medicament lipsea o cutie. Atunci pe moment nu mi-am dat seama pentru că pe cutie scria că se administrează o pastilă pe zi, însă pe rețetă medicul mi-a recomandat 3 pastile pe zi…clar îmi mai trebuia o cutie pentru că erau doar 10…si nici așa nu dă 21…dar trecem cu vederea, că doar nu o să mai cumpăr o cutie pentru o pastilă…mai costă și 50 de lei. Farmacista nu s-a uitat atent iar dacă nu avem pozele aș fi luat o singură pastilă pe zi și probabil nu avea efect în cazul infecției.

M-am obișnuit să fac poze la rețetele medicale pentru că acolo scrie toate detaliile inclusiv de câte ori trebuie administrate medicamentele. Farmacista mi-a scris la ambele greșit pe cutii… antibioticul la 14 ore și celălalt medicament, o pastilă pe zi…până la urmă trebuie urmate recomandările medicului și nu ale farmaciștilor.

Acum o să mai merg la un consult de specialitate pe data de 11 martie la Medlife pentru că abia atunci am găsit loc liber. Nu strică niciodată să te consulte sau să îți facă analize mai mulți medici. Totuși vă dați seama că în sistemul privat am găsit loc la interval de 2 săptămâni…la stat cred că mă programu după 1-2 luni. Am ales Medlife pentru că acolo sunt asigurat de la locul de muncă și am anumite servicii incluse. Probabil o sa îmi facă ecografie și o să mă trimită să fac ceva analize de laborator.

Voi vă faceți poze la rețetele medicale? Mergeți la mai mulți medici pentru consultații?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x