Cum verificăm online vechimea în câmpul muncii

Știu că nu prea am scris luna asta, probabil mulți credeți că am abandonat blogul. Nu l-am abandonat, însă am stat puțin mai prost cu timpul. Astăzi vreau să discut despre cum putem verifica vechimea în câmpul muncii online și în același timp vreau să știu părerea voastră legată de platforma celor de la Casa Națională de Pensii. Eu prin verificare online înțeleg că totul se face electronic…însă se pare că cine a gândit sistemul nu este de aceeași părere când vine vorba de digitalizare.

Tot ce trebuie să facem este să ne creem un cont pe cnpp.ro site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii… sună bine nu ?…așa am crezut și eu când am încercat să îmi fac cont… în realitate după completarea formularului cu datele personale pe site-ul oficial se generează un formular, care este trimis pe email. Cu acest formular oamenii trebuie să se prezintă la Casa Națională de Pensii pentru aprobarea cererii. Asta mi se pare absolut penibil și tipic românesc. Nu înțeleg pentru ce au creat platforma respectivă dacă oamenii sunt nevoiți să meargă personal la unitatea teritorială cu formularul pentru aprobare. Ca să nu mai punem la socoteală că autentificarea se face pe bază emailului și a unei parole… adică nu văd sensul pentru care este necesară aprobarea formularului în format fizic și nu se poate face totul online…așa cum ar fi normal. Totuși suntem în anul 2023, securitatea cibernetică este la alt nivel și ăștia te pun ca să te plimbi la ghișeu cu un formular pe care tot ei l-au emis…mai trebuie să îl și printați…altfel nu aveți cum să vă prezentați cu el.

Voi ce părere aveți despre platforma celor de la Casa Națională de Pensii?…vi se pare normal să completați totul online și după să fiți nevoiți ca să vă prezentați la unitatea teritorială pentru validarea datelor?

Aveți cont pe www.cnpp.ro ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x