Cum te tratezi când ești răcit?

Unele dintre cele mai neplăcute stări sunt provocate de răceli…fie că sunt ușoare sau severe…nimeni nu își dorește să fie răcit.

Unele persoane când sunt răcite, nu se tratează cu nimic, deoarece merg pe ideea că într-o săptămână trece și cu tratament și fără. Este adevărat, însă cu ajutorul medicamentelor sunt ameliorate unele simptome, de asemenea se evită și riscul apariției complicațiilor. O simplă răceală netratată corespunzător ne poate pune viața în pericol…și doar sunt destule cazuri.

Pentru cei care nu utilizează medicamente, există și numeroase leacuri băbești, dar totuși parcă e mai bine să apelăm la medicină pentru că bolile au evoluat și ele destul de mult. Am văzut că și vaccinurile antigripale sunt la modă, însă mie mi se par inutile. Cunosc persoane care se vaccinează anual și tot contactează gripa, chiar cu forme severe. Nu văd de ce să mă vaccineze antigripal dacă nu are nici un efect.

Eu când sunt răcit folosesc Antinevralgic Sinus, Parasinus sau Coldrex, Strepsils și beau multe ceaiuri în special de mușețel sau ghimbir, și nu lipsește țuica fiartă cu piper. Parcă astea mai ameliorează starea de rău chiar dacă răceala nu dispare prea repede. Pe partea de leacuri băbești pe lângă țuica fiartă folosesc oțetul când am febră și siropul din muguri de brad pentru durerile în gât și tuse.

Pentru durerile în gât când eram copil ai mei îmi dădeau într-o linguriță puțin gaz lampant cu zahăr. Durerea în gât, tusea dispăreau destul de repede. Gazul lampant se folosește în medicină pentru mai multe afecțiuni…se administrează atât pe cale orală cât și prin frecții cu gaz lampant. Din câte știu se găsesc pe la magazinele naturiste tot felul de produse care conțin gaz lampant amestecat cu diferite uleiuri, plante…etc…nici nu știu dacă se mai găsește pe undeva gaz lampant. Totuși dacă dețineți gaz lampant, nu îl utilizați fără indicații primite din partea profesioniștilor din domeniul sănătății deoarece poate fi foarte periculos.

În cazul în care alegeți să vă tratați acasă și starea de sănătate se înrăutățește trebuie neapărat să vă vadă un medic.

www.alertaorl.ro

Voi cum vă tratați când sunteți răciți ? Vă vaccinați antigripal? Mai sus aveți o imagine care să vă ajute să diferențiați răceala de gripă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x