Cum se prepară berea fiartă

Că tot întreba lumea ce e berea fiartă și pentru că tot suntem în perioada când se consumă băuturi calde, o să vă vorbesc puțin despre ea, dar și cum se poate prepara acasă în cazul în care nu vreți să o cumpărați de la târgurile de Crăciun. Eu prima dată am băut din curiozitate în Centrul Istoric al Brașovului, vroiam să văd ce prostie mai e asta și culmea chiar mi-a plăcut, după am băut de multe ori, chiar am preparat-o și acasă.

În special berea neagră se fierbe, pentru că are un gust mai aparte, mai ales dacă ii se adaugă și câteva condimente cum ar fi nucșoară, scorțișoară, ghimbir și zahăr brun de preferat. Iar pentru un gust desăvârșit se poate adăuga și coniac sau vinars. Este posibil să existe mai multe sortimente de bere care se poate fierbe însă nu am testat și nici nu am auzit…e ca și în cazul vinului, se fierbe cel roșu nu cel alb…așa e și la bere se fierbe cea neagră, nu cea blondă.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți berea să fiarbă la foc mic, se adaugă ingredientele, atenție nu adăugați și coniacul sau alte băuturi spirtoase când berea este pe foc, acestea se adaugă doar după ce puneți berea în căni. Când berea începe să fiarbă, se ia de pe foc și se pune în căni, însă trebuie să menționez că aveți nevoie și de o sită pentru a strecura compoziția. După ce berea este pusă în căni adăugați dacă vreți vin ars sau coniac după gust, de asemenea mai puteți adăuga și scorțișoară pentru un gust mai aromat.

Asta e tot ! Băutura se servește fierbinte, și trebuie să vă spun că este foarte gustoasă .

Voi cu ce băuturi vă delectați în preajma sărbătorilor de iarnă?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x