Cum reduceți costurile facturilor?

Nu știu cum faceți voi dar eu nu văd cum putem reduce costurile unor facturi de exemplu la energie electrică sau gaze ,atât timp cât consumatorii sunt aceeași, dar și nevoile rămân aceleași.

Peste tot se publică fel de fel de sfaturi cu ajutorul cărora oamenii cică își micșorează facturile…sfaturi care mi se par amuzante uneori. Chiar văzusem pe la TV într-o seară, nu mai știu pe ce post , pe unul care recomanda oamenilor să scoată din prize televizoarele și încărcătoarele de la telefoane când nu sunt acasă, mai pe scurt să oprească prin casă cam tot ce are led-uri. Și nu ai cum sa nu râzi la așa ceva, e adevărat că sunt consumatori însă nesemnificativi… să zicem că toate aparatele din casă care stau în priză permanent și au led-uri consumă curent cam de 40 lei pe an.

Și acum sa fim serioși facturi mari vin la oamenii care și-au trântit vile cu 2-3 etaje și e logic, nici nu știu de ce se miră…mai ales că acum e la modă electricul…centrale electrice… bucătăria electrică… păi nu ați vrut voi să fiți ecologici?… să nu poluați?…asta se întâmplă când oamenii sunt prea naivi și înghit astfel de gogoși. Evident și la apartamente e același lucru dacă au totul electric. Sunt conștient că sunt oameni care au totul electric deoarece nu există altă soluție și îi înțeleg perfect…însă nu ii înțeleg pe ăștia care au de ales.

E adevărat că s-au făcut și greșeli la unele facturi unde erau preturi astronomice, însă cel mai probabil aceasta au fost rezolvate…și nu toate greșelile sunt din cauza furnizorilor…se mai dau și citirile contoarelor eronat și nu că ar afișa ele greșit, oamenii nu știu să le citească.

Să revenim,tot pe la TV apăruse unul, care le recomanda oamenilor să își cumpere generatoare și aici chiar m-am amuzat…cum să recomanzi așa ceva ?… când generatoarele sunt surse de curent temporare, nu permanente. Pe lângă asta cu generatoarele nu faci economie deoarece au consum foarte mare de carburant. În general se utilizează ca o sursă de curent de rezervă în caz că rețeaua principală este afectată, nicidecum nu se pot utiliza ca o sursă de curent permanentă, deoarece se defectează dacă sunt utilizate permanent, dar devin și foarte costisitoare prin consumul destul de mare de carburant. În mod normal un generator este capabil să asigure necesarul de curent cam 48 de ore fără pauză. Plus de asta un generator este foarte scump, prețurile sar mult de 8.000 de lei…restul care sunt în comerț la prețuri mici sunt inutile deoarece nu au putere mare…deci cum să recomanzi așa ceva oamenilor?…și pe un post de televiziune?

Nici montarea de panouri nu o văd ca pe o investiție waw…am mai spus asta și în alte articole…este o investiție pe termen lung care probabil nu se va amortiza niciodată.

În concluzie, reducerea costurilor la facturi nu prea se poate realiza atât timp consumatorii și nevoile rămân. Se pot reduce costurile doar prin utilizarea mai rară a echipamentelor sau renunțarea la ele unde este posibil, dar în general nu prea e posibil. Trebuie să mâncăm, trebuie să facem dușuri, trebuie să ne încălzim locuințele și toate astea zilnic…și mai este de precizat unu lucru: nu consumatorii mici vă umflă facturile.

Voi cum vă reduceți costurile facturilor?… gătiți mai puține zile pe săptămână?… vă spălați mai rar?…stați în frig ?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x