Cum protejez parbrizul ca să nu înghețe pe interior și exterior

După cum observați, a venit frigul cam în toată țara, iarna și-a intrat în drepturi…era și timpul, pană la urmă suntem imediat în decembrie, nu e ca și cum ne-ar fi luat prin surprindere.

Totuși iarna vine și cu câteva neplăceri în rândul posesorilor de autoturisme. Când temperaturile sunt negative parbrizul îngheață si pe interior…asta înseamnă că în mașină există o oarecare umiditate…posibil și de la covorașele sau mocheta umedă.

Dacă pe exterior putem îndepărta ușor gheața cu ajutorul degivrantului și al racletei… când îngheață pe interior trebuie să așteptăm să se dezghețe singur și asta durează destul de mult mai ales la unele mașini care bagă aer cald după ce se încălzește motorul. Durează mult chiar și la mașinile cu dezaburire rapidă dacă este înghețat foarte tare.

Eu ca să evit înghețarea parbrizului atât pe interior cât și pe exterior, seara pun un parasolar pentru exterior pe parbriz, de asemenea am în permanență în mașină un săculeț care absoarbe umiditatea. Astfel parbrizul nu îngheață nici pe exterior nici pe interior, plus că nici nu mai trebuie să îl deszăpezesc. Parasolarul îl utilizez doar când nu bate vântul, altfel risc să îl rupă.

Voi ce metode utilizați ca să nu vă înghețe parbrizul?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x