Cum măsurăm somnul

Având în vedere că suntem în era tehnologiei suntem tot mai preocupați să măsurăm somnul sau să îl comparăm cu alte perioade din trecut…și cum putem face acest lucru ?… Evident prin utilizate ceasurilor și brățărilor inteligente care devin tot mai populare.

Sursa foto : reginamaria.ro

Aceste gadget-uri au apărut încă de prin 2010 și odată cu trecerea timpului au început să ofere tot mai multe informații legate de somn, unele cu o acuratețe mai mare altele nu, depinde foarte mult marca.

Țin să precizez că aceste dispozitive nu se pot compara cu cele medicale, așadar nu trebuie să le luăm chiar în serios sau sa ne bazăm pe rezultatele lor.

Ceasurile inteligente și brățările pot înregistra mai multe etape ale somnului cum ar fi somnul profund, somnul REM ( perioada in care visăm ) sau somnul ușor. Chiar daca nu au o precizie foarte bună le putem folosi în scop informativ.

Somnul știți cu toții că este esențial pentru organism, fără somn nu putem trăi,nu ne putem dezvolta, deoarece în timpul în care dormim anumite funcții sunt refăcute, iar corpul își recapătă energia necesară pentru următoarea zi. Dacă nu dormiți destul, adică 8 ore pe zi cu siguranță pe parcursul zilei simiți oboseală, stare de somnolență, practic nu mai dați același randament.

Revenind la gadget-urile care măsoară somnul, pot spune că sunt fanul brățărilor de la Xiaomi, au o acuratețe destul de mare și sunt la prețuri accesibile, pe lângă faptul că au acuratețe mare sunt și destul de fiabile, dacă nu sunt expuse șocurilor pot rezista ani buni fără să dea rateuri. Evident sunt sunt multe companii care produc astfel de dispozitive, dacă doriți să achiziționați unul aveți o gama largă de unde să alegeți, dar trebuie să știți că cele care au un preț sub 100 de lei nu au o acuratețe foarte mare și nici funcții avansate, de asemenea nu puteți avea nici prea mari pretenții de la ele .

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x