Cum îți schimbi telefonul vechi fără să vrei

Dacă îți cumperi un telefon și ai norocul să nu se strice în perioada de garanție, producătorii găsesc fel de fel de metode ca să îi forțeze pe oameni să își schimbe vechile telefoane cu altele noi. Cum ziceam și mai sus majoritatea dispozitivelor se defectează după trecerea perioadei de garanție. Cu toate astea producătorii mai au și alte metode, cum ar fi oprirea actualizărilor pentru anumite modele sau blocarea unor funcții așa cum vor proceda cei de la Apple în cazul telefoanelor cumpărate de firme și oferite drept telefoane de servici.

Apple o să oprească anumite funcții pe telefoanele de servici care au iOS mai vechi de versiunea 12. Utilizatorii vor pierde accesul la Apple Store , la Maps și la asistentul Siri, dar și alte funcții care sunt dependente de serverele Apple. Acesta este o tactică prin care compania încearcă să își crească vânzările. Mie personal mi se pare puțin deplasată această decizie, până la urmă fiecare companie este liberă să schimbe telefoanele angajaților când dorește. De asemenea tind să cred că este doar începutul și astfel de restricții vor fi aplicate și pentru restul utilizatorilor. În momentul de față angajații cred că sunt singurii care se bucură de această decizie a celor de la Apple.

Telefoanele pe Android au și ele cam aceeași soartă, nu mai primesc actualizări iar în timp unele servicii sau aplicații nu mai sunt accesibile deoarece acestea sunt într-o continuă dezvoltare. De asemenea lipsa actualizărilor de securitate duce la breșe de securitate prin care utilizatorii sunt expuși la fel de fel de pericole în online. O altă chestie pe care am observat-o la telefoanele cu Android este faptul că în timp încep să se miște din ce în ce mai greu, deoarece aplicațiile sau sistemul de operare în urma actualizărilor consumă tot mai multe resurse…și până la urmă omul își cumpără un telefon mai performant…cine are vrea un telefon care se mișcă greu?

Ce părere aveți de decizia celor de la Apple de a opri serviciile pe telefoanele de servici mai vechi ? Credeți că în curând vor aplica această strategie și la restul utilizatorilor atât ei cât și producătorii de telefoane cu Android?

Cât de des credeți că vom ajunge să ne schimbăm telefoanele?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x