Cum faceți față caniculei?

De o săptămână temperaturile au crescut destul de mult. La Brașov sunt undeva la 32-33 de grade Celsius, însă se simt mult mai multe în atmosferă. Cert este că aerul este irespirabil cel puțin la prânz.

În casă situația stă altfel situația, am undeva 23-24 de grade atât ziua cât și noaptea. Casa este izolată termic atât pe interior cât și pe exterior, pe lângă asta locuiesc și într-o zonă aproape de pădure deci clar este mai răcoare. Totuși cică prin unele zone ale României e posibil să se atingă și 40 de grade Celsius la umbră…nici nu vreau să îmi imaginez. Din ce am observat temperaturile cresc de la an la an…verile sunt tot mai toride iar fenomenele meteo extreme tot mai prezente și mai violente în România.

Autoritățile ne recomandă să nu ne expunem la soare în intervalul orar critic, adică între orele 11-18, să consumăm cât mai multă apă pentru hidratare și să purtăm haine deschise la culoare de asemenea să purtăm pălării, șepci, sau orice altceva care să ne protejeze capul de bătaia directă a soarelui. În schimb trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice și celor cu conținut ridicat de cofeină. Din cate știu nu e recomandat nici consumul de alimente dulci, pentru că îți pot crea o stare de rău.

Cu toate că este o căldură de te topești, străzile, mallurile, mijloacele de transport sunt pline de oameni pe tot parcursul zilei, inclusiv la orele critice. Eu unul evit să ies afară, mai ales la amiază, de asemenea încerc pe cât posibil să port haine deschise la culoare. Seara mă răcoresc cu cate o bere, două.

Voi cum procedați când este caniculă , vă protejați sau nu țineți cont? Cum stați cu temperaturile în case?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x