Criza globală de semiconductori

Marii producători din industria auto încep să își închidă fabricile sau să reducă static producția de automobile din cauza crizei de semiconductori.

Criza a căpătat proporții și din cauza pandemiei de COVID 19, așadar cei de la Opel vor închide fabrica din Eisenach Germania până la sfârșitul anului, producția va începe la începutul lu 2022, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Criza de semiconductori a afectat mai toți producătorii și a zdruncinat din temelii industria auto, Volkswagen a închis pentru două săptămâni fabrica din Wolfsburg, dar și gigantul Ford a anunțat că diminuat drastic producția de automobile.

Criza de semiconductori este într-o continuă ascensiune și nu sunt semne că producția va reveni la normal prea curând. Aceasta criză se datorează incapacității producătorilor de semiconductori sa onoreze comenzile deoarece cererea de piață este mult prea mare în comparație cu capacitatea de producție.

Această criză daca este scăpată de sub control poate pune la pământ industria auto, iar consecințele vor fi greu de redresat, producători vor închide fabricile rând pe rând, oamenii vor rămâne fără locuri de muncă. Plus că prăbușirea industriei auto va pune la pământ și alte industrii, adică sunt multe legate în lanț care depind de producția de automobile.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x