Criza gazelor și a energiei

Se tot vorbește de o perioadă de o criză fără precedent în Europa, criză ce a luat naștere în urma tensiunilor geopolitice. Toate bune și frumoase însă începe să se resimtă în România prin facturile primite.

La energie electrică nu pot spune că personal am fost afectat deoarece consumul și prețul este cam același sau mă rog poate a crescut prețul dar nu într-un mod alarmant. În schimb când vine vorba de gazele naturale, factura s-a dublat, adică ultima factura a fost 800 lei iar penultima factură a fost 400 lei…consumul fiind aproximativ aceleași și asta în condițiile în care nu a fost încă o iarnă friguroasă.

Acum câțiva ani în iernile friguroase aveam facturi până în 1000 lei, acum probabil dacă va fi o iarnă friguroasă și lungă probabil voi avea facturi și de 2000 lei. Îngrijorător este că salariile nu cresc și ele și probabil mulți oameni vor fi in imposibilitatea de a achita aceste facturi dublate, sunt curios până unde se va ajunge cu aceste scumpiri.

Sunt convins că scumpirile vor continua și anul următor deoarece urmările pandemiei abia acum încep să se vadă cu adevărat. Mă întreb oare o persoana care are un salariu minim pe economie ce face ?… Nu mai mănâncă doar plătește facturi ?… Este de-a dreptul rușinoasă situația în care ne aflăm, ca să nu mai punem la socoteală că aveam cel mai scump carburant din Europa dar cele mai mici salarii.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x