Copac smart la Brașov

Nici copacii nu mai sunt ce au fost, așa că la Brașov urmează să se monteze un copac smart, scopul lui fiind acela de a reduce poluarea. Conform producătorii acesta poate filtra echivalentul a 275 de copaci, în teorie sună bine, cu practica îmi este frică.

Pe lângă faptul că prețul unui astfel de panou este de 300.000 lei, nu văd sensul acestor copaci urbani și mă sperie gândul că aceștia vor înlocui copacii din orașe cat de curând. Copacii și pantele naturale pe lângă că oferă un aer mai curat, oferă și umbră și ne protejează.

Și ce e mai frumos decât să te adăpostești la umbra unui copac în zilele toride?….plus că vegetația naturală dă un aspect plăcut orașelor. În viitorul apropiat vom uita cum este să stăm la umbra unui copac și probabil temperaturile ridicate se vor resimți și mai tare.

Totuși sper că nu vor renunța la copacii naturali în favoarea acestor panouri cu mușchi , care cică vor avea și o aplicație prin care se poate monitoriza calitate aerului. Ideea în sine nu e rea însă prin asta românii găsesc motiv să mai sacrifice niște arbori prin orașe, proiectul acesta este de mai mult timp prin alte țări, însă nu au fost înlocuiți copacii naturali cu cei smart.

La Brașov se vrea acești copaci, în locurile unde nu se pot planta arbori naturali cică, însă așa începe totul…e mult până apare unul.

Voi ce părere aveți despre acest proiect?…vreți să vedeți în orașe cat mai multi copaci naturali, sau astfel de copaci smart?… O sa revin cu un articol când copacul va fi montat.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x