Clinica veterinară K2

Fiecare dintre noi avem prieteni necuvântători, care la un moment dat au probleme de sănătate din diferite motive…pot fi probleme minore sau grave care le pot pune viața în pericol. În momentul când prietenii noștri necuvântători au probleme de sănătate încercăm să facem tot posibilul să le asigurăm tratamentul necesar astfel încât aceștia să își revină la starea de sănătate normală.

Am fost și eu pus într-o situație delicată în acest weekend când pisicuța Maya a început să se simtă rău, să vomite de multe ori, să refuze hrana, apa…iar cu trecerea timpului starea i se agrava tot mai tare…și asta s-a întâmplat efectiv brusc… adică ziua a fost activă, s-a comportat normal, s-a jucat, iar spre seară au apărut problemele. Eu unul nu pot să stau să mă uit la un animal care se simte rău și să nu îl ajut.

Fiind weekend, puține cabinete veterinare sunt deschise…cu toate astea am reușit duminică dimineața să ajung la câteva, însă surpriză…nu aveau posibilitatea să facă investigații și nici tratament disponibil…pe motiv că în general clinicile veterinare au tratament și posibilitatea de a face investigații. Totuși este de apreciat că nu mi-au băgat pe gât fel de fel de pastile inutile și costisitoare fără un diagnostic corect.

Așa am ajuns la Clinica Veterinară K2 din Brașov…am luat bon de ordine și am așteptat undeva la 1 oră jumătate cu toate că aveam bonul numărul 7 și intrase numărul 4 când am generat eu bonul…dar ce nu facem noi pentru prietenii noștri necuvântători? A fost mai aglomerat decât mă așteptam, pentru o zi de duminică, să nu mai punem la socoteală că astăzi sunt și Floriile. Într-un final am intrat, i-au fost luate probe de sânge…am mai așteptat încă 30-40 de minute până a venit rezultatul, apoi i-a fost prescris un tratament cu pastile timp de 20 de zile și i-au fost făcute două vaccinuri. Pe lângă astea trebuie să mănânce și ceva mâncare gastrointestinală. Practic problema pisicuței a plecat bănuiesc, de la câteva bucățele de brânză pe care i le-am dat. Inițial am crezut că a mâncat ceva otrăvit sau are o altă problemă de sănătate…chiar și așa viața i-a fost pusă în pericol deoarece fără administrarea tratamentului slabe șanse să fi supraviețuit.

Toată distracția a costat 320 lei aici sunt incluse pastilele, vaccin-urile și analiza de sânge. Pe lângă asta mai adăugăm peste 100 de lei mâncarea gastrointestinală de la Royal Cannin pe care i-am cumpărat-o. După câteva ore Maya și-a revenit, a început să mănânce din nou, surprinzător am reușit să îi administrez și pastile destul de ușor, deși mă gândeam că le va refuza.

Acum să revin la Clinica Veterinară K2 …locul este foarte modern cu personal specializat care poate face intervenții destul de complexe. Tarifele sunt acceptabile, adică sunt ca peste tot…nu văd vreo diferență prea mare între tarifele lor și ale cabinelor veterinare. Trebuie precizat că la clinicile sau spitalele veterinare se pot face mult mai multe intervenții și analize decât la cabinetele veterinare… acestea evident au prețurile în funcție de complexitatea lor. De asemenea trebuie să precizez că această clinică veterinară are și spital veterinar, însă mai multe detalii puteți găsi dacă accesați site-ul oficial.

În concluzie, nu le oferiți animalelor mâncare destinată consumului uman …de multe ori aceasta conține grăsimi, condimente, sare… toate astea le pot pune viața în pericol prietenilor voștri patrupezi. De asemenea dacă animalele se îmbolnăvesc din diferite motive, iar starea lor se agravează…nu ezitați să apelați la clinicile veterinare…aici se poate pune un diagnostic mult mai precis decât la cabinetele veterinare unde în majoritatea cazurilor animalelor sunt consultate mai mult vizual.

Voi cum procedați când vi se îmbolnăvesc animale?

1 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x