Certificatul verde la locul de muncă

Cât de curând cred că aleșii noștrii vor vota legea referitoare la certificatul verde la locul de muncă, o lege care mi se pare destul de abuzivă deoarece încalcă multe drepturi ale omului.

Practic oamenii sunt obligați să se vaccineze, nu cred că este cineva care își permite să își piardă locul de muncă în aceste vremuri tulburi. Este adevărat ca vaccinarea este singura soluție prin care putem scăpa de pandemie, dar parcă se exagerează ca să nu mai punem la socoteală ca România are o lipsă considerabilă la capitolu forței de muncă.

Eu cred că dacă va fi votată această lege va fi un haos total ca și în cazul celorlalte masuri luate de guvern în contextul pandemiei. Totuși era de așteptat să se recurgă la astfel de măsuri ca să crească rata de vaccinare. Sunt convins ca centrele de vaccinare vor fi luate cu asalt dacă va fi votată legea, cum spuneam nu mulți își primit pierderea locului de muncă.

Probabil că cei nevaccinați vor avea posibilitatea de a face teste, însă nu este clar cine va suporta aceste costuri. Totuși introducerea acestor certificate la locul de muncă este destul de controversată, oare cine sau cum va verifica fiecare agent economic dacă respectă sau nu regulile, în alta ordine de idei câți patroni ar renunța la angajați pentru un vaccin.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x