Centrală termică pe gaz sau lemne

Când alegi sursa de încălzire la o locuință este foarte important să te gândești pe termen lung în momentul când îți alegi centrala termică. Evident la bloc este clar că nu poți avea o centrală pe lemne dar când vine vorba de case situația se schimbă.

Părerile sunt împărțite, unii preferă centralele pe lemne alții pe gaz sau electrice, eu unul prefer centrala pe gaz și nu că este mai economică, pentru ca nu este dar este mult mai confortabilă după părerea mea. Cred că și costurile sunt cam la fel deoarece cea pe lemne este mult mai pretențioasă și greu de întreținut plus ca este și foarte multă muncă fizică.

Eu nu cred că în momentul când tragi linie diferențele sunt prea mari între ele, dar contează și confortul plus că centrala pe lemne are nevoie de mai mult spațiu și componente pentru a fi montata, mai pe scurt are nevoie de o cameră separată lângă clădire pe când centralele pe gaz sau electrice ocupă mult mai puțin spațiu. Și centralele electrice sunt ok doar că necesită o instalație electrică destul de bine pusă la punct, însă la facturi nu știu cât de economice sunt mai ales ca piața energiei electrice este destul de instabilă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x