Ce faci când te blochează în parcare?

Sunt convins că cei care sunteți șoferi, ați pățit măcar odată să parcați mașina frumos într-o parcare și să vă treziți blocați de un alt autovehicul. Că na știți cum e la noi, nesimțirea e mare în rândul șoferilor. Așa am pățit eu duminică, vroiam să merg la cumpărături dar între timp a trebuit să mă întâlnesc cu o persoană, am parcat mașina într-o parcare publică, în fața unei biserici, aproape de casă. Am lipsit maxim 5 minute, când mă întorc… surpriză, o Dacia Sandero parcată fix în spatele mașinii mele, evident fără număr de telefon, fără nimic…omul parcase ca și cum nu ar fi încurcat pe nimeni.

Am aștept vreo 15 minute…nimic… până la urmă m-am hotărât să sun la poliția locală…am găsit un număr pe internet, nici nu am apucat sa apelez numărul de telefon că apare o mașină de la poliția locală…zic n-are cum! Ăștia mi-au citit gândurile…ca să nu mai zic că era chiar vecinul meu de la poliție. L-am oprit, i-am explicat situația, s-au dus pe la biserică,au întrebat, însă nu au găsit persoana…până la urmă știa cineva a cui este mașina. Am mai stat încă vreo 15 minute lângă mașină cu poliția până a venit respectivul.

Nici nouă, nici polițiștilor nu ne venea să credem că asemenea oameni încă mai sunt șoferi…era un bătrânel născut în 40 care abia mergea, adică chiar omul se vedea că nu mai avea ce căuta în trafic. Până la urmă i-a luat doar datele și cam atât…nici nu prea aveau ce să îi facă, dacă era altcineva mai tânăr era taxat frumos…nici eu nu am comentat când l-am văzut, deși eram pus pe scandal…parcă inspira așa milă, nu știu cum să vă zic. Nu mă deranjează dacă mă blochează cineva, atât timp cât lasă un număr de telefon.

Totuși discutam cu cei de la poliție și nici ei nu își explicau cum de omul ăla încă mai are drept de conducere și evident mulți alții ca el, se vedea că nu mai avea nici un fel de reflexe. Și stau și mă întreb, oare într-o situație limită, cum ar reacționa omul ăla în trafic?

Eu sunt de părere că după o anumită vârstă de exemplu după 80 de ani, să li se suspende dreptul de a conduce…eu așa cred că după această vârstă oamenii nu mai au aceleași reflexe, nu mai au aceeași viteză de reacție, drept urmare devin un pericol pe drumurile publice.

În concluzie ca să nu mai lungesc vorba, dacă sunteți blocați în parcare de un alt autovehicul, nu ezitați să apelați la organele competente…nu încercați să vă faceți singuri dreptate, deoarece asta vine la pachet cu amendă,dosar penal sau cine știe ce alte neplăceri.

Voi cum procedați în astfel de situații? De la ce vârstă credeți că oamenii trebuie să predea permisul?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x