Ce facem în caz de cutremur?

De cand s-a întâmplat nenorocirea din Turcia, apar tot felul de personaje pe la TV, prin online care dau sfaturi despre cum să procedăm în cazul unui cutremur. Evident sfaturile sunt doar în teorie, deoarece în realitate nu ai cum să te pregătești pentru ceva ce te poate lua prin surprindere și care durează câteva zeci de secunde…pe lângă asta mai intervine inevitabil și panica.

În altă ordine de idei dacă Doamne ferește ar fi un asemenea cutremur în România cred că bilanțul morților și al clădirilor distruse ar fi mult mai mare ca în Turcia. Ne putem da seama doar privind la clădirile care s-au construit în ultimii ani si care se construiesc în continuare. Sunt unele clădiri noi construite care se degradează până să se mute locatarii în ele…ce să mai vorbim de un cutremur. Cred că 90% din blocurile și casele construite de așa-zișii dezvoltatori imobiliari apăruți ca ciupercile după ploaie vor fi puse la pământ în câteva secunde, în cazul unui cutremur de magnitudine mare. Și Turcia tot din cauza clădirilor construite prost și haotic au de suferit acum. Au dat mâna liberă constructorilor, fără să verifice cineva standardele. S-au bucurat că se dezvoltă zonele, însă nu au pus accent și pe siguranță…în România este la fel, același haos imobiliar, aceleași interese.

În România pe lângă aceste clădiri noi construite haotic, fără să fie respectate standardele de calitate, le mai adăugăm și pe cele vechi care nu au fost consolidate niciodată. Oricum ce promit ăștia de prin guvern e doar de ochii lumii. Cum nu s-a făcut nimic timp de 33 ani , nu mă aștept nici în anii următori să se miște ceva.

În cazul unuia cutremur este clar că nu prea ai ce să faci, sau cum să reacționezi în câteva secunde…ăștia care dau sfaturi sunt chiar amuzanți. Poate această tragedie din Turcia va pune pe gânduri autoritățile din România. Poate nu vor mai da undă verde dezvoltatorilor imobiliari să construiască cum vor și unde vor, deși mă îndoiesc.

Ce părere aveți despre clădirile construite în ultimii ani ?…ar rezista la un cutremur asemănător celui din Turcia? Credeți că sunt utile sfaturile în caz de cutremur prezentate peste tot în ultima perioadă?

Ce facem în caz de cutremur?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x