Ce este ASMR ?

Navigând pe rețele de socializare, am observat că au început să îmi apară tot felul de clipuri cu oameni care stau în fața microfonului și scot anumite sunete și la descriere au ASMR. Și nu știam ce mai e și prostia asta…că de mult nu e apărută pe rețele de socializare. Chiar dacă nu e apărută de foarte mult timp, tot mai mulți sunt cei care practică ASMR.

Am zis să mă documentez și să vad și eu ce înseamnă ASMR și așa am aflat că de fapt este prescurtarea de la Autonomus Sensory Meridian Response. Această tehnică se referă la o senzație plăcută pe care majoritatea oamenilor o experimentează când aud anumite sunete, uneori în combinație cu anumiți stimuli vizuali. Acum am înțeles ce făceau ăia în clipurile respective, în special pe TikTok sau pe YouTube sunt o mulțime de persoane care fac lucrul ăsta și culmea au și foarte mulți urmăritori. Cică ar fi ca un masaj pentru creier aceste sunete în combinație cu anumiți stimuli vizuali…sunetele sunt ceva de genul unor cuvinte supuse în șoaptă, sunete precum răsfoirea unei cărți, atingerea unor obiecte s.a.m.d…o să vă pun și un video ca să înțelegeți despre ce este vorba.

Chiar dacă această tehnică este tot mai în vogă, pentru mine nu prea are efect. Cel puțin mie îmi induc mai mult o stare de somnolență aceste clipuri și prea puțin o stare de relaxare sau plăcere.

Până și unele companii apelează la această tehnică numită ASMR când își fac reclamă. Am găsit pe internet o reclamă de la IKEA însă sunt mult mai multe astfel de reclame la diferite produse.

Ce părere aveți despre ASMR? Pe voi vă relaxează această tehnică sau vă produce o stare de somnolență? Cel puțin eu voi asculta asemenea sunete când nu pot să adorm…am văzut că au efect.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x