Câteva zile prin Moldova

Am fost câteva zile prin zona Moldovei mai exact prin zona Bacăului, o zonă liniștită care parcă te trimite în trecut, cu sate parcă rămase în timp. Am fost în satul Crăiești, de fapt merg acolo de vreo 5 ani și parcă nu mă satur, e așa o atmosferă pentru care străinii și cei de la oraș plătesc bani grei.

Zona este renumită pentru agricultură, practic oamenii din asta trăiesc, însă anul aceasta va fi unul foarte greu pentru noi toți, majoritatea culturilor pe care le-am văzut pe câmpuri au fost compromise de secetă, culturile de floarea soarelui și de porumb sunt distruse aproape în totalitate…câmpuri întregi de unde agricultorii nu vor recolta nimic. Și eu credeam că ce se zvonește prin online și la tv sunt doar exagerări că să aibă un motiv să crească prețurile.

Însă adevărul este că seceta a distrus majoritatea culturilor și nu doar în Moldova, cam peste tot unde nu sunt surse de irigare. Eu unul cred că de la 1 ianuarie 2023 prețurile la alimente vor exploda și vor fi într-o continuă creștere pe tot parcursul anului viitor. Evident această situație ar fi putut fi evitată dacă guvernul ar fi sprijinit agricultorii.

Totuși am impresia că altele sunt interesele urmărite de cei de la conducere…dar oare care să fie aceasta?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x