Casierii vor fi înlocuiți de casele self-service

În ultimul timp văd cam prin toate magazinele mari cum ar fi Carrefour, Auchan, Selgros, Lidl, Kaufland,Mega Image, Decathlon modificări la casele de marcat. Majoritatea caselor de marcat clasice sunt înlocuite cu cele self-service unde clientul își scanează și plătește singur produsele, fără a fi necesară intervenția angajaților.

Scopul acestora este de a reduce timpii de așteptare la casele de marcat dar sunt și ca o gură de oxigen pentru magazine deoarece acestea vor putea funcționa cu un număr mai mic de personal…că na tot e criza în câmpul muncii și oricum prea mulți nu sunt dornici să lucreze în comerț din cauza salariilor puțin peste minimul pe economie.

Totuși nu tot timpul aceste case sunt și eficiente deoarece majoritatea oamenilor nu sunt familiarizați cu astfel de proceduri, pe lângă asta mai au și erori devenind nefuncționale. Uneori se blochează totul, pentru că o persoană nu știe să își scaneaze produsele, sau cum să plătească. De asemenea uneori se blochează deoarece trebuie făcute anumite intervenții, modificări la articole sau confirmarea vârstei în cazul băuturilor alcoolice.

Eu cred că în câțiva ani vor fi eliminate complet casele de marcat clasice din magazine. Cu toate că momentan nu sunt chiar atât de eficiente, eu tot timpul le utilizez când merg la cumpărături. Mi se par mult mai practice decât cele clasice. Majoritatea au interfața destul de simplă și ușor de folosit… în schimb sunt unele mai complicate ca de exemplu cele cu cântare.

Cele mai tari case self service mi se par cele de la Decathlon unde doar pui produsele într-un coș la grămadă și știe exact ce produse sunt fără să scanezi absolut nimic…am rămas prost când am văzut. Prima dată când am luat contact cu ele, m-am uitat ca la mașini străine…căutăm scannerul să scanez produsele…nu mai luasem contact cu așa ceva până atunci. Din punctul meu de vedere aceste case self-service de la Decathlon sunt cele mai eficiente, dar probabil și prețul echipamentelor este pe măsură.

Sunteți de aceeași părere cu mine că în viitorul apropiat casierii vor fi înlocuiți de casele self-service? În multe domenii oamnii sunt înlocuiți treptat de mașinării.

1 1 vote
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x