Cascada Vălul Miresei

După cum v-am spus zile acestea sunt prin zona Clujului, așa că ieri m-am decis să merg sa văd cascada Vălul Miresei din Răchițele cam la o oră jumătate din Cluj…nu înțelegeam de ce parcurg 84 de kilometri într-o oră jumătate…după am înțeles de ce.

Drumul a fost bun până la un moment dat, însă odată ce am ajuns în Răchițele s-au schimbat treburile…am ajuns pe un drum asfaltat, dar cu ceva gropi zdravene. Problema era că încăpea doar o singură mașină și nu erau peste tot popasuri ca să te poți da pe margine. Dacă trebuia să dai în spate și mai aveai și mașini în spate era horror. Într-un final am ajuns la marginea pădurii unde nu există locuri de parcare, fiecare lasă mașina unde poate…însă nu încap mai mult de 6 mașini…adică efectiv nu ai unde să lași mașina fără să blochezi…iar drumul forestier care duce spre cascadă și traseele montane din Apuseni este restricționat mașinilor.

Norocul meu a fost că am ajuns acolo pe la ora 18 când nu erau decât 2-3 mașini…altfel drumul respectiv este un coșmar. Un astfel de drum am mai întâlnit la Toplița, unde la fel era loc doar de o mașină și nici nu erau popasuri…aici măcar se putea da mașinile care urcau pe margine.

De la baza pădurii mai e de mers pe jos, undeva la 20 de minute prin pădure. Ce e drept trebuie să recunosc că peisajele merită.

În final după vreo 20 de minute am ajuns și la cascadă, care arată cam așa :

Dacă nu sunteți cazați în zonă sau nu aveți drum prin zona respectivă, nu se merită să mergeți doar ca să vedeți cascada. Adică tot ce poți face sunt câteva poze… în rest este o zonă moartă. Eu am făcut un exces de zel de am parcurs aproximativ 140 de kilograme doar că să văd cascada…am zis 140 de kilometri pentru că m-am întors în Gilău ca să mă cazez. Despre cazare voi discuta în următorul articol, unde voi face o recenzie locației. Am mers să văd cascada pentru că dacă aș fi mers la locația unde m-am cazat nu aveam ce să fac… practic și acolo este o zonă în care nu ai ce să faci decât să te bucuri de peisaje.

În concluzie dacă ajungeți prin zona Clujului și vreți să vă clătiți ochii cu peisaje absolut superbe, merită să vizitați Cascada Vălul Miresei, însă trebuie să precizez că în zona respectivă înafara de trasee montane nu aveți cu ce să vă ocupați timpul. Totuși nu vă recomand să mergeți în zona respectivă când se înserează deoarece este posibil să fie urși fiind o zonă împădurită, iar semnal la telefon nu este în nici o rețea…plus că este o singură cale de întoarcere.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x