Casca de realitate mixtă Apple Vision Pro

După multe amânări, cei de la Apple au prezentat luna trecută casca de realitate mixtă și anume Apple Vision Pro care va fi disponibilă de la începutul anului viitor. Controlul va fi direct cu mâinile și ochii iar imaginea va fi una de o calitate ieșită din comun la rezoluție 4K, dispozitivul va utiliza două ecrane microOLED 4K cu câmp vizual destul de larg, iar sistemul de operare se va numi visionOS cu o interfață grafică asemănătoare lui iOS.

Bateria va avea o autonomie de 2 ore, însă partea interesantă este că va suporta și ochelari de vedere. De asemenea o altă specificație interesantă este că în momentul când o persoană dorește să interacționeze cu tine în momentul când porți casca, interlocutorul îți va putea vedea ochii astfel încât interacțiunea să pară cât mai reală.

Este un proiect destul de interesant însă rămâne de văzut cât de mult va solicita ochii utilizatorilor. Evident aplicațiile vor fi optimizate pentru acest dispozitiv și din câte am înțeles și platformele de streaming vor oferi suport pentru noul dispozitiv. Practic vom putea interacționa cu conținut din online într-o altă dimensiune.

Eu am folosit o perioadă bună de timp ochelari pentru realitate virtuală Samsung Oculus Gear VR…sunt destul de interesanți însă îți obosesc ochii foarte mult. Poate dispozitivul Apple Vision Pro va fi mai prietenos cu ochii… oricum este cu totul altceva, comparativ cu ochelarii pentru realitate virtuală.

Casca pentru realitate mixtă Apple Vision Pro va fi lansată oficial la începutul anului viitor și va costa undeva la 3500 de dolari…deci din start nu va fi un gadget accesibil oricui. Prețul dacă mă întrebați pe mine este exagerat de mare și nu știu dacă va avea succesul pe care și-l imaginează cei de la Apple.

Voi ce părere aveți? Va fi un succes acest proiect având în vedere prețul de 3500 de dolari?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x