Cartelă PrePay sau abonament?

Fiecare dintre noi avem măcar un abonament sau o cartelă PrePay la unul dintre operatorii de telefonie mobilă Vodafone, Orange, Telekom sau Digi. Însă oare care este cea mai bună variantă la acești operatori, abonamentele sau cartelele PrePay? Ambele variante au avantaje și dezavantaje, dar haideți să vedem care sunt acestea.

Din punctul meu de vedere un avantaj al abonamentelor îl constituie faptul că se poate achiziționa un telefon. Sunt convins că majoritatea oamenilor pentru asta optează pentru abonamente, ca să își poată achiziționa un telefon fie gratuit, fie contra cost adică în rate. Un alt avantaj este acela că dacă se întârzie plata facturilor, serviciile nu sunt oprite imediat cum se întâmplă în cazul cartelelor PrePay. În schimb un dezavantaj pe care îl văd eu este acela că poți face cost suplimentar foarte ușor și te poți trezi cu sume destul de mari la facturi.

Spre deosebire de abonamente, cartelele PrePay sunt mult mai accesibile ca preț din punctul meu de vedere, de asemenea și opțiunile sunt avantajoase, poate chiar mai avantajoase decât cele la abonamente. Un alt avantaj pe care îl văd este acela că nu ești obligat să faci un contract pe minim 2 ani. Dacă călătorești în străinătate, cartelele PrePay sunt perfecte deoarece nu îți pot face cost suplimentar în Roaming. Chiar dacă sunt mai avantajoase decât abonamentele, eu nu mai folosesc cartele PrePay de vreo 14 ani, deoarece tot timpul uitam să îmi reîncarc și mă trezeam că nu pot utiliza serviciile când aveam nevoie.

În concluzie dacă nu vrei să cumperi un telefon la abonament , nu vrei să faci un contract pe minim 2 ani, nu vrei să te trezești cu costuri suplimentare, cartela PrePay este o alegere excelentă… însă este important să nu uiți să o încarci, altfel nu poți utiliza serviciile.

Voi ce alegeți abonament sau cartelă PrePay? Ce altele avantaje sau dezavantaje am omis?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x