Care este cea mai utilă dotare a unei mașini?

În ziua de astăzi, mașinile beneficiază de tot felul de dotări premium și tehnologii de ultimă generație, care mai de care, mai complexe în funcție de marcă și de preț. Totuși care este cea mai interesantă și cea mai utilă dotare a unei mașini?… asistența la parcare, asistența la frânare, menținerea benzii de rulare , farurile adaptive, senzorii de ploaie și ceață, pilotul automat?…probabil mulți dintre voi ați alege variantele de mai sus, însă eu sunt de altă părere.

Pentru mine cea mai importantă și utilă dotare la o mașină este încălzirea în scaune și volan, dacă nu se poate și în volan măcar în scaune. Păi când te urci iarna la -15 grade în mașină și are încălzire în scaune parcă te mângâie Dumnezeu… nu-i așa ? Dacă ai așa ceva la mașină, restul nici nu mai contează, parcă altfel te urci în ea când e frig și oricum cred că majoritatea dotărilor sunt inutile

Pe Opel Corsa D am așa ceva și pot să zic că iarna e o plăcere să te urci în ea, mai ales în zilele foarte friguroase, parcă nu mai intri ca în frigider. În rest pe mine personal nu mă interesează ca o mașină să fie automatizată și nici să aibă tehnologie de ultimă generație, prefer să fie cât mai clasică. Cu cât este mai clasică cu atât placerea de a conduce este mai mare și problemele tehnice mai puține.

Când mașina se parchează singură, când schimbă singură treptele de viteză, când pornește singură ștergătoarele și farurile de ceață, când frânează singură…dispare si farmecul condusului. Din contră eu cred că aceste automatizări devin din ce în ce mai periculoase deoarece șoferii încep să aibă cu totul alte preocupări la volan care le distrage atenția, cum ar fi utilizarea telefonului. Oricât de automatizată este mașina, tot te poate pune în pericol.

Pentru voi care este cea mai utilă dotare pe care o aveți la mașină? Sau ce alte dotări opționale credeți că v-ar fi fost utile, dar nu le aveți?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x