Carburant standard sau premium?

Când vine vorba de carburant fie că este benzină sau motorină, majoritatea șoferilor optează pentru varianta standard deoarece este mai ieftină comparativ cu cea premium, însă nu este și calitativă.

Diferențele între cele două versiuni sunt de la cer la pământ. Carburanții standard au un randament mai scăzut în comparație cu cei premium. În cazul benzinei, cea premium are cifra octanică mai mare chiar 100 pe când cea standard are 95. Și cazul motorinei este la aproape la fel, cea premium de obicei are cifra cetanică mai mare, dar conține și o serie de aditivi care ajută la curățarea și eliminarea depunerilor din sistemul de alimentare cu combustibil și din camerele de ardere din cilindri.

Carburanții premium, prelungesc durată de viață a motorului de asemenea și mașina se comportă mai bine la drum, datorită randamentului mai mare pe care îl are carburantul. Eu la mașina personală folosesc doar motorină premium și tot timpul alimentez de la benzinăriile Mol.

Conform unor studii de calitate s-a dovedit că această companie are cel mai bun carburant de pe piață. Am alimentat în trecut și de la alte benzinării cum ar fi Rompetrol, Petrom, LUKOIL sau OMV…dar parcă nu avea nici o vlagă mașina, ba chiar am pățit să se și oprească motorul de câteva ori din cauza carburantului de slabă calitate, la care șmecherii mai adaugă și apă că na, suntem în România. Apa în carburant duce la defectarea sistemului de injecție și multe alte probleme la componentele motorului care sunt foarte costisitoare.

Chiar dacă carburanții premium sunt mai scumpi cu 0,50-0,60 de bani poate chiar și 1 leu pe litru față de carburanții standard, eu zic că se merită achiziționarea lor, mai ales că prelungește durata de viață a motorului ceea ce este un aspect foarte important. Carburanții standard pe lângă că nu au randament nici nu protejează componentele, de multe ori din această cauză apar defecțiuni premature. Evident la apariția defecțiunilor premature trebuie să luăm în calcul și calitatea slabă a pieselor produse în ziua de astăzi, când se pune accent pe cantitate și nu pe calitate.

Mie unul îmi place cum rulează mașinile care sunt alimentele cu carburanți premium. Adică se vede diferența de putere a motorului, parcă altfel de simți când are putere și te ajută în depășiri. Plus de asta nu am avut nici probleme la componente și am ceva kilometri la bord.

Voi ce tip de carburant preferați și de la ce benzinării alimentați de obicei?

3.3 4 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x