Capacitatea bateriei la telefoane este importantă

Cu toții suntem tot mai legați de telefoanele mobile, pentru unii sunt indispensabile în viața de zi cu zi, ceea ce este unu lucru destul de rău deoarece ne afectează calitatea vieții.

Dar să vorbesc puțin despre bateriile telefoanelor, care nu sunt prea mult luate în seamă în momentul când achiziționăm un telefon. Majoritatea se uită la alte specificații hardware cum ar fi cameră,procesor, memorie RAM și stocare însă și bateria este o componentă extrem de importantă când vine vorba de o noua achiziție.

Cu cat bateria este mai mare cu atât va avea o autonomie mai mare, eu tind să cred, sau cel puțin pentru mine un telefon care are o baterie de 5000 mAh este mai mult decât perfect. Evident trebuie luat în calcul și modul de încărcare, adică eu optez tot timpul pe fast charge altfel îmbătrânești până se încarcă 5000 mAh durează chiar și 4-5 ore.

O baterie de 5000 mAh are o autonomie de cam două zile, asta dacă nu stai non-stop cu telefonul deschis, deci zic eu destul de mulțumitor, având în vedere că toate funcțiile telefonului sunt active mai puțin NFC-ul pe care îl activez doar la plăți din motive de securitate și aici vorbesc strict în cazul meu.

În special am observat că produsele Apple stau mai prost la acest capitol, deoarece au o autonomie foarte mică și necesită chiar și două încărcări pe zi, de obicei rămâi fără baterie exact când ai nevoie mai mare de telefon. Tot la Apple am observat că bateria se deteriorează mult mai repede decât la telefoanele cu Android.

Evident pe internet sunt câteva sfaturi inutile prin care putem să mărim durata de viață a bateriei și spun inutile pentru că nu au nici un efect real. Singurul mod prin care putem proteja bateria și să o menținem cat mai mult la capacitatea din fabrică este să o încărcăm doar când se descarcă aproape complet și să nu o lăsăm la încărcat după ce a ajuns la 100 % . Cu toții avem acel obicei prost să lăsăm telefonul la încărcat pe timpul nopții, un obicei care deteriorează bateria.

În concluzie eu sunt mulțumit dacă smartphone-ul are o baterie de 5000 mAh, cel puțin pentru mine se încadrează comparativ cu perioada de utilizare zilnică a telefonului. Voi luați în calcul capacitatea bateriei când va cumpărați un telefon ? Cum vă protejați bateriile de la telefoane?

 

3 2 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x