Calcularea facturilor la energie electrică

În sfârșit au ajuns și parlamentarii la o variantă corectă pentru calcularea facturilor la energie electrică. Dacă până acum se calcula în funcție de consumul aferent anului trecut, acum se va calcula conform consumului lunar raportat, ceea ce mi se pare foarte corect.

Astfel oamenii pot face economii și pot gestiona mai bine consumul de energie electrică, practic asta se și vrea. În altă ordine de idei după noua formulă de calcul eu zic că se vor încadra mult mai multe persoane la consumul de până în 300 kwh.

Cei care au un consum până în 100 se kwh vor plăti 0,68 de lei , cei care vor avea până în 255 kwh vor plăti 0,80 lei , iar cei care au consum între 255 și 300 kwh vor plăti la prețul plafonat. În schimb cei care depășesc pragul de 300 kwh plătesc la prețul specificat in contract. Totuși în cazul în care se depășesc cei 300 kwh, furnizorii vor lua în calcul și consumul mediu de anul trecut și vor factura 255 kwh la prețul plafonat dacă consumul de anul trecut a fost mai mic de 300 kwh.

Sunt curios cum vor arăta facturile cu noua metodă de calcul. Vouă cum vi se par aceste modificări?…eu momentan vad cu ochi buni noua metodă de calcul… mi se părea o aberație să se raporteze la consumul de anul trecut, sau de acum 2 ani .

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x