Buletinele electronice vor fi eliberate gratuit

Buletinele electronice vor fi eliberate în toată țara gratuit sau cel puțin asta se intenționează și cică din 2030 cine dorește să părăsească România trebuie să dețină obligatoriu un astfel de buletin. Și acum se pot face la cerere însă costă 67 de lei…când va fi aprobat proiectul aceste costuri vor fi suportate de stat. Din ce am înțeles de la 1 ianuarie 2024 buletinele nu vor mai fi eliberate în formatul actual.

Pe lângă dimensiunile care vor fi considerabil mai mici decât ale actualelor cărți de identitate, noile buletine cu cip nu vor mai avea data nașterii trecută pe ele, ci stocată. Totuși din ce am citit și eu pe ici pe colo adresa de domiciliu va fi și ea stocată tot în format electronic, iar dacă cineva își schimbă domiciliul totul se va face digital fără să mai fie nevoit să se prezinte la ghișeu.

Eu unul abia aștept să se aprobe acest proiect, m-am săturat de formatul cărților de identitate actuale, mi se par destul de mari ca dimensiune. Parcă altfel arată un buletin care este cât un permis de conducere. De asemenea când mergi la vot nu o să mai existe nimic lipit pe spatele buletinului, totul va fi electronic…sau cel puțin așa mă gândesc, însă în România orice este posibil.

Dacă acest proiect se va aproba și producătorii de portofele vor trebui să își regândească produsele. Spațiul destinat acum buletinului va fi inutil. Probabil și portofelele vor fi mai mici, lucru care pe mine mă bucură… m-am săturat de toate cărămizile…plus că buletinul electronic va tine și locul cardului de sănătate.

Când se vor elibera gratuit buletinele electronice o să vă faceți preschimbarea? Eu unul o să îmi fac, sper că cererile să se poată depune online…altfel mă gândesc că vor fi cozi ca pe timpul lui Nea’ Nicu.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x