Brânzeturi rafinate

Daca în trecut, acum vreo 10-15 ani nu te puteai apropia de brânzeturile rafinate cele maturare sau cele cu mucegai nobil…acum se găsesc pe toate rafturile magazinelor, ba chiar sunt magazine dedicate pentru așa ceva, chiar daca la români nu prea a prins astfel de produse.

Totuși eu sunt un împătimit al acestor brânzeturi și ori de câte ori văd ceva nou, nu ezit să încerc, ba chiar de câțiva ani nu îmi lipsesc astfel de brânzeturi din frigider.

Gorgonzola, Camembert, brânza Brie, brânzeturile elvețiene maturare sau brânzeturile condimentate, toate aceste specialități sunt pe gustul meu chiar dacă la primul contact cu ele îți vine să le arunci direct la coșul de gunoi deoarece unele au un miros specific absolut oribil, însă gustul este desăvârșit.

Chiar și așa aceste specialități de brânzeturi sunt tot mai căutate de români chiar dacă prețurile sunt destul de piperate, dar ce mai contează prețul când gustul și rafinamentul acestor brânzeturi ne mângâie papilele gustative.

Atât de mult iubesc aceste brânzeturi încât pizza mea preferată este Quattro Formaggi, combinația specialităților de brânză mi se pare absolut genială, dar pentru asta pizzeriile trebuie să aibă la rândul lor brânzeturi de calitate, altfel nu este nimic spectaculos.

Voie preferați astfel de brânzeturi rafinate?…dacă da care este preferata voastră?…eu prefer cel mai mult brânzeturile cu mucegai albastru intense dar îmi plac la de de mult și cele cu mucegai alb. Cea mai bună dintre toate încercate este cea din imaginea de mai jos are cel mai intens gust și există și varianta cu trufe care este la fel de delicioasă.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x