Bomba de sub mașină și Poliția Română

Am văzut o știre care pe cât de amuzantă, pe atât de serioasă este, deoarece din punctul meu de vedere este un incident destul de grav. Această întâmplare scoate la iveală proastă organizarea și incompetența de la nivelului Poliției Române. Eu nu credeam că în anul 2023 se poate întâmpla așa ceva în cadrul unei instituții care are ca scop combaterea infracțiunilor de orice natură și protejarea cetățenilor.

Cred că știți și voi povestea cu bărbatul care a găsi o bombă sub mașină…mai exact este vorba despre un samsar, iar dispozitivul explozibil a fost găsit în momentul unei inspecții tehnice a autovehiculului. Acesta a sunat la 112 iar dispecerul i-a supus să rămână pe loc pentru că deja un echipaj este în drum spre el. Deși pe internet există și varianta cum că dispecerul i-ar fi spus să desfacă dispozitivul și să meargă la cea mai apropiata secție de poliție cu el…Cu toate că îmi este greu să cred așa ceva…deși este posibil orice în România, nu mă mai miră nimic.

Indiferent de care variată este adevărată cert este că dispozitivul explozibil improvizat fost dat jos și dus la secția de poliție unde a fost așezat pe un birou, asta după ce a fost plimbat fie de către proprietarul mașinii, fie de către politiștii ajunși la fața locului..Acest aspect legat de cine l-a desfăcut și cine l-a transportat nu este clarificat încă, probabil se va stabili în urma unei anchete.

Pe lângă că au desfăcut dispozitivul explozibil, l-au transportat și l-au așezat pe un birou în secția de poliție, aceștia au mai stat și 1 oră ca să îl analizeze și abia după au chemat echipa pirotehnică.

Prima dată ar fi trebuit chemată echipa pirotehnică, nu trebuia să intervină proprietarul mașinii sau agenții de poliție sub nici o formă. Stau și mă gândesc dacă ar fi explodat dispozitivul ce s-ar fi întâmplat. Eu zic că ambele variante sunt la fel de grave…ori că a fost îndrumat proprietarul să desfacă dispozitivul de către dispecer, ori că au venit agenții de poliție și l-au desfăcut fără o echipă pirotehnică e cam același lucru. Totuși trebuie să precizez că acest eveniment s-a petrecut în București, dacă s-ar fi petrecut într-un sat uitat de lume înțelegeam.

Deci cum e cum e cu Poliția Română… siguranță și încredere?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x