Becuri incandescente sau becuri LED ?

Nu știu voi , însă eu până acum am folosit în casă becuri incandescente și pot să zic că am fost mulțumit. De ceva timp am observat că aceste becuri incandescente nu mai sunt ok din punct de vedere calitativ…adică se ard foarte repede…luna și becul. Înainte se ardeau în câteva luni…însă de un timp încoace am ajuns să le înlocuiesc foarte des…deci practic nu mai au cele 1200 de ore de funcționare. Parcă citisem undeva că au fost interzise de mult în Uniunea Europeană…însă în România se găsesc oriunde și la prețuri destul de mici.

Așadar am zis să mă orientez către becurile LED care pe lângă că sunt mai economice au și mult mai multe ore de funcționare…undeva până la 50.000 de ore. Ar mai fi o variantă becurile fluorescente compacte sub denumirea de becuri CFL, dar nu prea mă încântă pentru că sunt destul de periculoase dacă se sparg deoarece conțin mercur, pe lângă asta își pierd și capacitatea de iluminare în timp.

La momentul de față becurile LED reprezintă cea mai optimă soluție de iluminat, cel puțin eu la concluzia asta am ajuns. Nu văd nici o diferență legată de intensitatea luminii, însă au un consum mai mic de energie undeva până în 20W pe lângă cele incandescente care consumă 100W…de asemenea emană și mai puțină căldură cele LED. Însă pentru mine cea mai importantă caracteristică este durată de viață a acestor becurile LED. Țin să precizez că prețurile sunt destul de accesibile, pornesc de la câțiva lei.

Voi folosiți becuri incandescente, becuri CFL sau becuri LED?

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x