Băncile pregătesc monede virtuale

De câțiva ani monedele virtuale au început să capete tot mai mult succes pe piață, singura problemă este că aceste monede nu sunt controlate iar valoarea lor se poate modifica de la o zi la alta, cea mai populară moneda virtuală este Bitcoin care săptămâna aceasta a depășit pragul de 55.000 de dolari.

Acest succes practic a speriat sistemul bancar la nivel global, analiști sunt de părere că în curând banii vor dispărea iar oamenii vor orienta doar către monedel virtuale, tocmai acesta este motivul pentru care băncile au luat în calcul sa lanseze și ele propriile monede virtuale. Dacă se va întâmpla acest lucru probabil monedele virtuale precum Bitcoin și multe altele existente care nu sunt controlate de instituții bancare își vor pierde din valoare, mai exact asta se și urmărește.

Noile monede virtuale controlate de instituții bancare vor fi mult mai diferite decât cele existente, acestea vor fi mult mai stabile deoarece vor fi integrate în politica monetară și probabil încrederea cumpărătorilor va fi și ea mult mai mare. Sunt convins că mulți vor investi în aceste monede recunoscute la nivel global, care vor oferi un mediu sigur de tranzacționare spre deosebire de cel existente care sunt foarte dubioase și volatile.

Nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem ce surprize ne pregătesc băncile legat de monedele virtuale care urmează să fie lansate cât de curând, momentan nu se cunoaște o dată anume dar cu siguranță vom fi informații pe toate căile posibile și imposibile.

0 0 votes
Article Rating

Copia n-are valoare !

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x